Víkend v Rožnově: Soubory z Kapverd a Slovinska, noční rozhledna i farmářské trhy
Víkend v Rožnově: Soubory z Kapverd a Slovinska, noční rozhledna i farmářské trhy

Rožnov - Noční výhledy na Jurkovičově rozhledně se zajímavým hostem, další farmářské trhy, ale také folklorní soubory z Kapverd či Slovinska ve Valašském muzeu v přírodě a závěrečný díl Hudebního altánu. Taková je víkendová nabídka v Rožnově pod Radhoštěm.
   Čtvrté letošní farmářské trhy v Rožnově pod Radhoštěm se uskuteční v pátek 23. srpna tradičně na pěší zóně u Společenského domu (ulice Palackého). Od 10 hodin dopoledne nakoupíte farmářské a spřízněné produkty od lokálních producentů. Můžete si nakoupit také například mléčné výrobky, zeleninové dobroty, džemy, med, ovocné sirupy a další produkty nejen k snědku.
   Podruhé a naposledy o prázdninách se v sobotu 24. srpna otevře Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm na oblíbené noční výhledy. Stejně jako poprvé v červenci to i tentokrát bude s velmi zajímavým hostem – Antonínem Závadou, projektantem a stavitelem rozhledny.
   Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm připravili na víkend pořad nazvaný Z druhé strany Radhoště - ozvěny frenštátského folklorního festivalu. Nedělní odpoledne (začátek ve 13 hodin) přinese v Dřevěném městečku vystoupení folklorních souborů z Kapverd a Slovinska.
   Závěrečný koncert čtyřdílné letní série Hudební altán, kterou má pod taktovkou T klub-kulturní agentura, je na programu již tuto neděli 25. srpna. Od 18 hodin v Hudebním altánu v městském parku vystoupí dechový kvintet Komorní žestě, který oslaví své 40. výročí. „Kvintet hraje na svých koncertech převážně skladby renesančních a barokních autorů. Svůj původní repertoár trvale rozšiřuje o skladby autorů z období klasicizmu, romantizmu a hraje také i skladby moderní - skladby populární, swingové, muzikálové i lidovky,“ pozval na čtvrtý díl Hudebního altánu ředitel pořádajícího T klubu-kulturní agentury Jakub Sobotka. Zábavný program pro děti během koncertu připraví Klubko - Montessori školka v Rožnově p. R. Vstupné dobrovolné.
   Pro sportovně založené je dobré připomenout, že v letní sezoně je možné využívat v Rožnově pod Radhoštěm cyklobus. Ten o prázdninách každou sobotu dopoledne až do konce srpna vozí kolaře z Přerova přes Lipník, Hranice na Moravě, Valašské Meziříčí a Rožnov směrem na československou státní hranici na Bumbálku. Odjíždí každou sobotu v 9.10 z autobusového nádraží v Rožnově.
Kromě zmíněných akcí pokračují také průběžné akce a výstavy - Pískové sochy v areálu na ulici Palackého, výstava Ludmily Vaškové s názvem Sbírání v zahradě, Jánošíkov dukát (obě výstavy v muzeu) a další stále expozice.
   Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí, informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.