Víkend v Rožnově: Jarmark, ledové sochy a nebo koncerty
Víkend v Rožnově: Jarmark, ledové sochy a nebo koncerty
Ilustrační foto

Rožnov - Vánoční jarmark v muzeu, mezinárodní sochařské sympozium Ledové království, otevření Jurkovičovy rozhledny, koncert Thoma Artwaye a Patrika Beránka nebo třetí adventní koncert ZUŠ Rožnov. To jsou akce připravené na tento víkend v Rožnově p.R.
   Zatímco na rožnovském Masarykově náměstí budou v pátek 14.12. končit první Vánoční trhy (od 14,00 do 18,00 hodin, ve 14,15 vystoupí děti ze ZŠ Sedmikráska a v 16,30 rocková pardubická kapela Vypsaná fixa), Valašské muzeum v přírodě už se chystá na tradiční víkendový Vánoční jarmark. V sobotu a v neděli 15. a 16. prosince 2018 zamíří do areálu Dřevěného městečka stovka tradičních lidových výrobců, mikulášská družina z Valašských Klobouk a ze Zděchova a lucky ze souboru Radhošť. V kuchyni fojtství budou tetičky drát peří a vařit štědračku. „V bohatém vánočním programu se představí soubory zblízka i zdaleka, napříkladsoubor Soláň z Rožnova p. R. a Kašava ze Zlína a uvítáme i hosty ze Slovenska - soubor Heľpan z Heľpy a Pohronské fujaristy z Banské Bystrice, hosty z Těšínska, Goralskou muziku Lipka z Jablunkova a další,“ pozval na jarmark ředitel muzea Jindřich Ondruš. Po oba dny budou oživené také expozice Valašské dědiny.
   21. ročník Ledového / Sněhového království začíná v sobotu 15.12. v areálu Campu Sport v Rožnove pod Radhoštěm. I letošní ročník bude ukázkou umění sochařů z České republiky i ze zahraničí. Návštěvníci se budou moci podívat na ledové sochy v hlavní, chlazené hale, na výstavu o vodě, na obrazy od umělců ve vyhřívané galerii a spoustu dalšího.
   Sobotní večer bude v klubu Vrátnice od 20,00 hodin patřit koncertu českého pop-folkového zpěváka a muzikanta Thoma Artawaye, který se představí společně s Patrikem Beránkem a kapelou.
V neděli proběhne v kostele Všech svatých v Rožnově p.R. třetí adventní koncert ZUŠ Rožnov. Od 14,00 hodin se v něm představí Beskydský orchestr ZUŠ Rožnov a smíšený sbor Gymnázia Valašské Meziříčí Basové G. Sbírka, která v rámci koncertu proběhne, bude věnována ve prospěch ZŠ Rožnov p.R., Tyršovo nábřeží.
   Po celý víkend bude mimořádně otevřena Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci. Na adventní Rožnov se zájemci mohou podívat od 10,00 do 16,00 hodin s tím, že v čase od 9,00 do 15,00 bude otevřen také průchod z Jurkovičovy rozhledny do Valašské dědiny Valašského muzea v přírodě.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.