Víkend v Rožnově: Hudební fujaré, mimořádné otevření rozhledny a Masopust v muzeu
Víkend v Rožnově: Hudební fujaré, mimořádné otevření rozhledny a  Masopust v muzeu
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov - První letošní Hudební fujaré, mimořádné „masopustní“ otevření Jurkovičovy rozhledny a především Masopust ve Valašském muzeu v přírodě. To jsou některé z akcí nastávajícího víkendu.
V pátek 22. února proběhne v budově Strozy ve 3. Etáži letošní první Hudební fujaré. Představí se na něm vsetínská kapela Trio Žamboši a valašská cimbálová muzika Bukovinka z Bystřice pod Hostýnem. Koncert začíná v 19,00 hodin.
   V sobotu 23. února bude od 10,00 do 16,00 hodin mimořádně otevřena Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Radnice tak vyjde vstříc zájemcům o zimní pohled na město a jeho okolí, a také návštěvníkům sobotního Masopustu ve Valašském muzeu v přírodě.
   Letní sezona sice na Jurkovičově rozhledně začne až v dubnu, rožnovská radnice se ale rozhodla otevřít tuto dominantu města mimořádně i o nastávajícím víkendu. Reagujeme tak na požadavky návštěvníků i obyvatel Rožnova a také na skutečnost, že se ve Valašském muzeu v přírodě koná v sobotu 23. února velký masopustní program. Jurkovičova rozhledna bude otevřena od 10 do 16 hodin. Výše vstupného se ve srovnání s rokem 2018 změní. Základní vstupné je 40 korun, snížené pak 20 korun.
   Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zve v sobotu 23. února na tradiční Masopust. Návštěvníci se mohou těšit na masopustní obchůzky v podání folklorního souboru Javořina a originální masopustní průvod z valašské obce Študlov. Představí se také dechová hudba Galička a masopustní veselí podpoří gorolská gajdošská muzika Bukoń. Celý areál provoní výrobky řeznických mistrů. Návštěvnici mohou ochutnávat z pestré nabídky zabijačkových výrobků a v laické anketě hlasovat „O nejlepší řeznický stánek“. Současně se uskuteční 22. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 12. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.