Veselé vánoční hody se konečně mohou uskutečnit v plné parádě
Veselé vánoční hody se konečně mohou uskutečnit v plné parádě
foto: DK Vsetín
Vsetín - Tradiční jarmark, kulturní program i společné zpívání koled, takové budou Veselé vánoční hody po dvou letech omezení a změn. Předvánoční dny 19. – 23. prosince přinesou již několik let odkládané koncerty i speciální vánoční videomapping na budovu Zdravotnické školy. Na pódiu na náměstí Svobody bude koncertovat Heidi Janků, Laura a její tygři nebo Leona Machálková. Čtvrtek bude patřit Zbyňku Ternerovi a videomappingu. V předvečer Štědrého dne vánoční atmosféru dotvoří tradiční Zpívání koled se Vsacanem na Dolním náměstí.
 
„Pro letošní rok se Veselé vánoční hody vrací do běžných kolejí. Jsme rádi, že se může uskutečnit již několik let odkládaný kulturní program,“ těší se na předvánoční kulturní zážitky Pavel Bartoň (ANO 2011), místostarosta Vsetína pro kulturu. V pondělí 19. prosince bude pódium na náměstí Svobody patřit Heidi Janků s kapelou, v úterý 20. prosince bude koncertovat Laura a její tygři, ve středu 21. prosince přivítáme zpěvačku Leonu Machálkovou s kapelou. V průběhu středy a čtvrtka bude připraveno benefiční Dětské vánoční městečko (letos společně pro Alenku Novákovou) v režii manželů Hurtových.
 
„Program i jarmark bude probíhat na náměstí Svobody. Ve čtvrtek, po vánočním koncertu Zbyňka Ternera, srdečně zveme ke zhlédnutí speciálního vánočního videomappingu na budovu zdravotnické školy a týdenní program v předvečer Štědrého dne uzavře Zpívání koled se souborem Vsacan na Dolním náměstí,“ přiblížil program závěrečných dnů Bartoň. 
 
Připravené koncerty se uskuteční od 16:30 hod a zhruba hodinu před nimi, od 15:30 hod, vystoupí vsetínské spolky, ZUŠky nebo místní kapely, 
 
Po omezeních, která v minulých dvou letech způsobila pandemie, se kromě kulturního programu budou moci návštěvníci potkat také u tradičního jarmarku, který bude probíhat pondělí do pátku v době od 9 do 17 hodin. „Srdečně se těšíme na všechny, ať už přijdou podpořit dobrou věc v rámci Dětského vánočního městečka, nebo si jen nakoupit poslední vánoční drobnosti na jarmark či se potkat se svými známými u koncertu,“ dodal s pozváním Pavel Bartoň.
 
Veronika Ježíková, DK Vsetín