Veselá bída oslaví výročí Vánočním koncertem
Veselá bída oslaví výročí Vánočním koncertem
foto: MěÚ Vsetín

Vsetín - V letošním roce slaví vsetínská kapela Veselá bída dvacet let od svého založení, kdy František Segrado s Karlem a Evženem Proislovými pojali nápad dát dohromady hudební seskupení.
Zpočátku nebylo zaměření kapely nijak konkrétní, ale předchozí hostování Františka Segrada v Čechomoru nakonec rozhodlo a byl zvolen folklor bez cimbálu.
   Přijetím kytaristy Karla Spáčila z Jazzevčíku a houslisty Jana Volčíka z Jasénky bylo na dlouhou dobu předurčeno složení kapely. Veselá bída reprezentovala Valašsko na mnoha zajímavých akcích v republice, jako třeba festivaly Rock for people v Trutnově, Trnkobraní ve Vizovicích, Festival Zahrada v Náměšti nad Oslavou, Mezinárodní divadelní festival v Hradci Králové, Mezinárodní divadelní festival v Českém Těšíně, zahájení Mezinárodního filmového festivalu ve Zlíně. Pořady Čt – Noc s Andělem, Bolkoviny, Konto Paraple, Konto bariéry…
   Po odchodu Karla Spáčila a Františka Segrada nastoupili noví muzikanti. Z kapely Ležérně a vleže kytarista Aleš Mrňa Mrnuštík, zpěvák Martin Rožnovják, bubeník Karel Olšák a Veselá bída začala znít rockověji. V současné době se jí daří hrát i na Slovensku a před dvěma lety vydala už čtvrté CD.
   Veselou bídu si můžete poslechnout i letos na tradičním Vánočním koncertu. V roli hostů se objeví Klárka Blažková, která nazpívala na alba Veselé bídy několik písní. Dále bývalý kytarista Karel Spáčil a samozřejmě nemůže chybět zakládající člen František Segrado.
   Koncert proběhne v sobotu 21. prosince v 19.30 hodin na vsetínském zámku. Předprodej vstupenek zajišťuje Vinotéka „U Vrajů“ na Smetanově ulici.
Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín