Velikonoční koncert Hudba Pravdy Jana Rokyty nabídne v Rožnově přední lidové zpěváky
Velikonoční koncert Hudba Pravdy Jana Rokyty nabídne v Rožnově přední lidové zpěváky
Rokyta nabídne v Rožnově přední lidové zpěváky.

Rožnov - V úterý 27. března bude od 18.00 hodin patřit Evangelický kostel v Rožnově pod Radhoštěm zcela ojedinělému velikonočnímu projektu HUDBA PRAVDY, v rámci něhož vystoupí přední moravští lidoví zpěváci za doprovodu Ensemble FLAIR Jana Rokyty.
   Dramaturgie koncertu je úzce spjata s velikonočními svátky a je zároveň i naléhavou prezentací odkazu moravské lidové a chrámové hudby. Autorský koncertní pořad Jana Rokyty a Jana Rokyty mladšího je určen široké veřejnosti a má být kulturním i duchovním obohacením v období svátků velikonočních, jehož poselstvím je připomenout a podpořit kulturní a spirituální hodnoty naší společnosti prostřednictvím setkání s láskou, vírou a nebem.
   „Jsem přesvědčená, že hluboký obsah těchto písní není určen pouze křesťanům, ale všem, kteří ve svých srdcích nacházejí lásku, pokoj, světlo a čas pro vlastní usebrání v této hektické době,“ pozvala za organizátory zpěvačka Klára Blažková.
   V programu zazní mimo jiné i duchovní tematikou opředené slovo, skladby Jana Amose Komenského, kostelní i lidové písně z Horňácka a Valašska, jakož i závěrečná společná píseň „Aby nás Pán Bůh miloval“ Karla Jaromíra Erbena, to vše v podání zpěváků Magdaleny Múčkové, Kláry Blažkové, Petra Mičky, Jana Zaviačiče a rožnovského Krůžku štyr tet Michaely Bařinové za doprovodu profesionálních instrumentalistů z Ensemble FLAIR ve složení: Petr Vala, Věra Špačková, Daniel Macho – housle, Jan Rokyta – umělecký vedoucí, cimbál, duduk, flétny, Jiří Pivovarčík – klarinet, Jiří Pospěch – viola, Krystian Danel – violoncello a Lukáš Švajda – kontrabas.
   Prodej vstupenek bude probíhat na místě před koncertem.
Mgr. Klára Blažková, Dům kultury Vsetín spol. s r. o.