Velikonoční inspirace zámku Lešná
Velikonoční inspirace zámku Lešná

Lešná - Krásné květinové dekorace, různé druhy kraslic a další výzdobu spojenou s Velikonocemi nabídne tradiční výstava, která začíná v sobotu 13. dubna na zámku Lešná u Val. Meziříčí. Pozor, výjimečně bude otevřeno i o Velikonočním pondělí.
   Muzeum regionu Valašsko přivítalo jeden z nejvýznamnějších křesťanských svátků už uplynulou (smrtnou) neděli, kdy proběhla na zámku Vsetín oblíbená akce Velikonoce na zámku. Stejný název nese i výstava, kterou pořádá v dalším ze svých objektů - zámku Lešná u Val. Meziříčí. Historické interiéry ozdobí květinové dekorace, které vytvořili studenti Střední školy pro sluchově postižené ve Val. Meziříčí. K vidění toho ale bude mnohem víc. „Můžete se nechat inspirovat jarní velikonoční výzdobou doplněnou o velikonoční kraslice, které jsou zdobené různými technikami. V expozici historické třídy zase bude k vidění prostá venkovská výzdoba s tradičním velikonočním pečivem,“ nastínila kurátorka výstavy Barbora Sasáková.
   V rámci výstavy Velikonoce na zámku proběhnou i lektorské programy pro školy - tradiční Velikonoce a Velikonoční dílny. „Zájemci se mohou stále hlásit na telefonním čísle 734 420 009,“ upozornila Sasáková.
   Zámek Lešná u Val. Meziříčí má otevřeno denně mimo pondělí od 9 do 16 hodin. Výstava začíná v sobotu 13. dubna a končí na Velikonoční pondělí 22. dubna, kdy bude výjimečně také otevřeno! Velikonoce na zámku pro vás tedy mohou být nejen místem inspirace, ale i cílem příjemného rodinného výletu. Krom krásně nazdobených historických interiérů si můžete prohlédnout i vyhlášený zámecký park s řadou unikátních druhů rostlin, který je veřejnosti přístupný každý den od 8 do 17 hodin.
Jiří Koňařík, tiskový mluvčí Muzeum regionu Valašsko, p. o.