Vánoční trhy nabídnou Slzu, Annu K, Lukáše Pavláska a ještě mnohem víc
Vánoční trhy nabídnou Slzu, Annu K, Lukáše Pavláska a ještě mnohem víc
foto: anna-k.cz

Val. Meziříčí - Oblíbené Vánoce ve Valmezu startují na náměstí už v pátek 6. prosince. Přinesou bohatý program, v němž nesmí chybět vystoupení hudebních hvězd, široká škála výrobků s vánoční tématikou, ani speciality k jídlu a pití. Letošní Vánoční trhy se navíc obejdou bez jednorázových plastových kelímků.
   Program zahájí už v pátek 6. prosince oblíbený celodenní Mikulášský jarmark s rozsvěcením vánočního stromu a mikulášskou nadílkou od 17 hodin. Ve středu 7. prosince na něj naváží tematické Vánoční trhy, které potrvají až do pondělí 23. prosince. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení kapely Slza, zpěvačky Anny K, stand up komika Lukáše Pavláska, ale také na Prague Queen – World Tribute Band či Brouci Band – The Beatles revival. „Chybět samozřejmě nesmí ani vystoupení dětí z valašskomeziříčských mateřských a základních škol či místních folklorních souborů a hostů z našich partnerských měst,“ pozvala místostarostka Yvona Wojaczková.
   Bohatý program doplní i řada novinek, mezi jinými například kryté posezení s ohřívači. „Největší novinkou však jistě bude zavedení dvouvrstvých papírových kelímků s vánočním potiskem na teplé i studené nápoje u všech prodejců občerstvení. Recyklovatelné kelímky letos nahradí jednorázové plasty a vhodně tak doplní plechové hrnečky s vánoční tématikou, které budou stejně jako loni k dostání za 100 korun ve stáncích s občerstvením,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.
   O pomyslnou tečku za letošním rokem se pak v úterý 31. prosince postarají Silvestrovské oslavy s novoročním přáním starosty Roberta Stržínka v 18.45 hodin a ohňostrojem o 15 minut později.
Vánoce ve Valmezu pořádají město Valašské Meziříčí a Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí