Valašské záření: Těšit se můžete na NO NAME, Annu K., či Dana Bártu
Valašské záření: Těšit se můžete na NO NAME, Annu K., či Dana Bártu
foto: DK Vsetín

Vsetín - V pátek 11. září a v sobotu 12. září proběhne na Vsetíně tradiční Valašské záření. Dvaadvacátý ročník multižánrového festivalu, který nabídne v centru města zábavu pro celou rodinu, pořádají Dům kultury Vsetín ve spolupráci s městem Vsetín.
   „Věřím, že si lidé festival užijí i přes omezení související s ochranou před onemocněním COVID- 19,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička.
   „Diváky čeká zajímavý kulturní program, například Naďa Urbánková s kapelou Bokomara, Dan Bárta a Illustratosphere nebo Anna K. Jediný placený koncert bude v pátek v budově domu kultury, kde vystoupí kapela No Name. Rád bych také všechny pozval na sobotní Tajný koncert. Já osobně už vím, kdo vystoupí a mohu prozradit, že je se na co těšit,“ přiblížil místostarosta Pavel Bartoň.
Letošní rok čeká Valašské záření speciální návštěvní řád, který je a bude průběžně přizpůsobován platným nařízením Ministerstva zdravotnictví ČR.
   „V centru města budou vytvořeny dva oplocené sektory, a díky tomu budeme mít pod kontrolou počet návštěvníků,“ vysvětluje ředitelka Domu kultury Petra Vaňková a pokračuje: „Letošní Záření bude také jiné například v tom, že dojde k omezení počtu stánků. Nebude zkrátka o konzumu, ale o kultuře.“
Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín