Valašské záření 2021 odhaluje hlavní hvězdy
Valašské záření 2021 odhaluje hlavní hvězdy
foto: DK Vsetín

Vsetín – Přestože se i letos potýkáme s dopady a vládními opatřeními spojenými s koronavirovou pandemií, v Domě kultury (DK) Vsetín pevně věří v příznivý vývoj situace a pilně pracují na programu letošního Valašského záření, jež je naplánováno na 10. a 11. září. Přípravy 23. ročníku tohoto multižánrového festivalu jsou tak v plném proudu, přičemž se na něm, kromě hlavního organizátora, podílejí i město Vsetín a středisko volného času Alcedo.
   Obdobně jako v předchozích letech nabídne festivalové dění dva dny pestrého kulturního programu, plného koncertů, představení, výstav a filmových projekcí. Program je plánován na dvou pódiích na Dolním náměstí a na Svárově a již tradičně přináší program pro všechny věkové generace napříč žánrovým spektrem.
   „Po velmi dlouhém období, kdy se kulturní život zastavil a nyní se pomalu dostává do normálu, chceme pro Vsetíňany, ale nejen pro ně, připravit program, u něhož se dobře pobaví. Věřím, že nám to aktuální situace dovolí a že budou mít dramaturgové z kulturáku při výběru účinkujících šťastnou ruku,“ uvedl místostarosta pro oblast kultury Pavel Bartoň.
   A jaké hvězdy se letos na Vsetíně představí? Největšími taháky festivalového programu budou kapela Žlutý pes s frontmanem Ondřejem Hejmou, zpěvačka Tereza Kerndlová, Tomáš Kočko a orchestr, Maxim Turbulenc nebo hudebními „Anděly“ ověnčená kapela Druhá tráva s Robertem Křesťanem.
   „Na vývoj situace a případná omezení, která sledujeme, budeme reagovat dle aktuálního stavu, je však nutné se připravit na více variant a respektovat v danou chvíli stanovená hygienická opatření. V důsledku tohoto nevypočitatelného stavu jsme se rozhodli nerealizovat letos páteční placený koncert ve velkém sále domu kultury. Tudíž celý program bude pouze venku a zcela zdarma. Další informace budeme postupně přinášet na našich webových stránkách www.dkvsetin.cz,“ informovala jednatelka DK Petra Vaňková.
   Stejně jako vloni připravují pořadatelé tajný koncert. „Uskuteční se v průběhu sobotního odpoledne na náměstí Svobody. Jméno jeho protagonisty diváci ale odhalí až přímo na místě,“ dodala dramaturgyně festivalu Eva Hennelová.
Jiří Žůrek