Užijte si Letní dobrodružství v muzeu
Užijte si Letní dobrodružství v muzeu
foto: Muzeum regionu Valašsko

Valašsko – Také během letošních prázdnin si můžete zpestřit návštěvu poboček Muzea regionu Valašsko oblíbenou pátrací hrou po pokladu s názvem Letní dobrodružství v muzeu. Při řešení úkolů a hledání indicií si užijete rodinnou zábavu a zároveň se dozvíte zajímavosti z míst, která navštívíte. Navíc můžete i výrazně ušetřit za vstupné.

Muzejní hra probíhá od 1. července do 31. srpna a jsou do ni zapojeny všechny čtyři veřejně přístupné objekty pod správou muzea.

Ve valašskomeziříčském zámku Kinských vede cesta za pokladem novou multimediální expozicí, dvojvýstavou o sušení a pálení ovoce i dalšími návštěvnickými prostory. V zámku Lešná u Valašského Meziříčí (Pozor, neplést si s tím ve zlínské ZOO!) vás „pátračka“ zavede do zdejších historických komnat i vyhlášeného anglického parku. Na zámku Vsetín se při pátrání po pokladu podíváte do Templářského sklípku s rytířskou hernou, výstav a expozic i na 60 metrů vysokou vyhlídku ze zámecké věže. „Cestou přitom narazíte i na populárního medvědího rebela Míšu z Brodské a spoustu dalších zajímavostí,“ doplnil programový pracovník muzea Jan Husák.

Do rodiny Muzea regionu Valašsko patří i Hvězdárna Vsetín, kde vás čekají úkoly z meteorologie, kosmonautiky a astronomie. „Než se dostanete k trezoru s pokladem, projdete si kopuli s dalekohledy, místnost plnou interaktivit i venkovní atrakce, jako jsou model Sluneční soustavy či interaktivní sluneční hodiny,“ uvedl vedoucí hvězdárny Petr Stolařík.

A pozor, v rámci hry si nejen užijete zábavné dobrodružství, ale můžete i ušetřit. „Po objevení pokladu v prvním objektu získá každý účastník nejen drobnou odměnu, ale i možnost padesátiprocentní slevy na vstupné do dalších objektů, ve kterých hra probíhá,“ vysvětlila kurátorka celé akce Kamila Valoušková.

Všechny tři zámky jsou otevřeny denně kromě pondělí, vždy od 9 do 17 hodin. Hvězdárna Vsetín v pracovních dnech od 9 do 15 hodin. Podrobnosti o hře i další nabídce muzea najdete na www.muzeumvalassko.cz a @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko