Ulicemi Zlína v úterý projede studentský Busfest
Ulicemi Zlína v úterý projede studentský Busfest
foto: Busfest

Zlínský kraj – Jedinečnou atmosféru a také nezapomenutelný zážitek pro všechny fanoušky hudby slibuje 15. ročník multižánrového hudebního festivalu Busfest. Tři autobusy se ve Zlíně promění v koncertní parkety už toto úterý 23. dubna.

Busfest pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Tři autobusy, tři jízdy a tři vystupující zaručují, že se žádnému z cestujících z rozjeté show nechce vystoupit.

„Pro letošní ročník zůstáváme věrní osvědčenému konceptu, ale přicházíme s podtitulem „Velká cena Zlína“. Inspirací je pro nás fascinace a vzrůstající popularita závodů Formule 1. Naším cílem je tuto atmosféru přenést i k nám do Zlína, aby účastníci zažili ten vzrušující adrenalinový zážitek a připadali si jako na závodním okruhu,“ uvedla manažerka projektu Busfest Klára Hrdličková.

Busfest rozjedou tři výjimeční interpreti. Paluby autobusů rozhoupou talentovaná DJka Theresia, finalistka soutěže DESPERADOS DJ NO. 1. Rapper ze Zlínska Hey Yendo, který společně s jeho producentem Rainerem přinese energickou rapovou show, a jako headliner se představí DJ & saxofonista Saxofrancis, který spojuje živé hraní na saxofon s elektronickou hudbou.

Autobusy budou vyjíždět v pravidelných intervalech v 18:00, 19:30 a 21:00. Konečnou stanicí, kde Busfest svou jízdu ukončí, bude afterparty ve Sklepě 33. Autobusy zastaví přímo u podniku, aby návštěvníci mohli snadno vystoupit a připojit se k afterparty, kterou zahájí DJ Suffolk ve 21:30.

Hudba nebude znít jen v autobusech, ale i na nástupním místě v parku u Baťovy vily už od 15:00, kdy se otevřou brány areálu. Před jízdami i mezi nimi se návštěvníci mohou posilnit a odpočinout si v Óčko chill out zóně. Čeká je také pojízdná stage Saurus od RedBullu, beer pong a další zábava. Navíc si budou moci prohlédnout reálnou závodní formuli.

Kateřina Nosková