The Daybreakers, bluesrockeři z východního Londýna dnes ve Vrátnici
The Daybreakers, bluesrockeři z východního Londýna dnes ve Vrátnici
foto: TKA

Rožnov – Středa 8. března 2023 - 19:00 - Vrátnice

Tito mladí, rychle se rozvíjející, proud času ohýbající bluesrockeři z ze svých nástrojů vysílají melancholické zvuky The Doors a Fleetwood Mac a zároveň evokují odstíny The MC5 a Thin Lizzy.
THE DAYBREAKERS byli založeni skladatelem, kytaristou a zpěvákem Aidanem Connellem, který převrátil londýnský klubový život a setřásl ze sebe opotřebovanou, stereotypní škatulku „černého bluesmana“. THE DAYBREAKERS nejsou žádní těžkopádní puristé, na svou hruď dokáží přivinout jak samply a avantgardu, tak i tanečně orientovaný, kultivovaný poprock. Rytmická sekce totiž groovuje díky preciznímu basákovi Conoru Cotterillovi a rockově pevnému rytmu bubeníka Maxe Revella. Klasické rockové trio dle vzoru Hendrixe nebo Cream ztělesňuje zdánlivý paradox těsného, ale uvolněného spojení tří hudebníků.

Jejich neortodoxní přístup a překračování rockových norem je odlišuje od jiných bluesrockových seskupení a přitahuje tak i mezigenerační fanoušky, nadšené jejich svěžím a neotřelým pohledem na rockovou zlatou éru 60. a 70. ket. THE DAYBREAKERS si to rozdali (spolu i s publikem) na pódiích mnoha britských a evropských festivalů a klubů, mají ze sebou i své první americké turné. Mezi jejich velké fanoušky se počítají i takové rockové celebrity jako jsou Jeff Beck a Jimmy Page.

Jednotné vstupné 250 Kč (na sezení s místenkou nebo na stání). Předprodej od 14. 2. v Téčku, TIC nebo online.

TKA