Tanečníci ze ZUŠ Mistry Moravy
Tanečníci ze ZUŠ Mistry Moravy
EPSON MFP image

Val. Meziříčí - Žáci meziříčské Základní umělecké školy Alfréda Radoka a skupiny D-company dosahují na soutěžích jedinečných výsledků. Jedním z nich je titul Mistrů Moravy, který si vybojovali s choreografií Near the Truth na soutěžní tour Taneční skupina roku 2019 na konci dubna.
   „V konkurenci tak skvělých tanečníků a choreografií je radost se utkat. Účastí na soutěžích získávají tanečníci cenné zkušenosti a široký rozhled v oblasti české taneční scény. Jsem hrdá na jejich výkony a umístění“ říká Denisa Varga Vašíčková, choreografka a pedagožka.
   Titul Mistrů Moravy však není jediným úspěchem tanečníků. Z mezinárodní soutěže v klasickém a moderním tanci New Generation, která se konala 14. dubna v Liberci, si dovezli krásná umístění. V porotě usedly velké osobnosti – Jan Kodet, Zdeněk Prokeš, Vlastimil Harapes, František Pokorný, kteří ocenili zápal tanečníků a opravdovost projevu. V kategorii sóla dospělí, moderní tanec obsadil nejvyšší příčku Alexandr Veselý, hned třetí místo Dominika Veselá s choreografií Mrtvá nevěsta. Stříbrnou medaili dovezla se sólem v kategorii juniorů Ivona Jiříčková a také celá skupina s nápaditou choreografií Odkud vítr vane.
   Další úspěšnou soutěží byla pro tanečníky tour Czech Dance Masters. Zde s choreografií Near the Truth a Spacing obsadili v oblastním kole Moravy nádherná druhá místa. Nesmíme však opomenout choreografii Pulzující tep, která v kategorii malých formací obstála konkurenci, a skvělý výkon tanečnic vybojoval zlato. „Na tanečníky jsem moc hrdá, vážím si jejich práce a těším se na další soutěžní kola a společnou práci“ uvádí Denisa Varga Vašíčková. Tanečníkům držíme palce!
(md)