Svět dětí aneb výstava výtvarného oboru ZUŠ Alfréda Radoka
Svět dětí aneb výstava výtvarného oboru ZUŠ Alfréda Radoka

Val. Meziříčí – Žáci výtvarného oboru Základní umělecké školy Alfréda Radoka Valašské Meziříčí zaplní svými výtvory výstavní prostory Muzejního a galerijního centra ve Valašském Meziříčí. Výstava Svět dětí představí díla žáků všech výtvarných ateliérů školy. Návštěvníci se mohou těšit na nejrůznější kresby, malby, fotografie, prostorové realizace či animovanou tvorbu. Vernisáž proběhne ve středu 30. března v 18:00 a výstava potrvá do neděle 15. května 2022.

Výtvarný obor Základní umělecké školy Alfréda Radoka ve Valašském Meziříčí poskytuje výtvarné vzdělání dětem od 5 let. Vedle klasických výtvarných technik jako je kresba, malba a práce s prostorem, se na místní škole vyučují nová média jako je animace a videoart. „Výtvarný obor navštěvuje v současné době přes dvě stě žáků. Pravidelné výstavy jsou důležitou součástí výuky na škole a pro žáky obrovskou motivací a příležitostí. Jsme rádi, že se výstava po dvou letech opět uskuteční a pohladí nejedno oko. Žáci jsou velmi tvořiví a v každém svém díle zanechávají kousek sebe a své tvořivosti.“ uvádí Leszek Wojaczek, vedoucí výtvarného oboru. Díla mladých umělců reflektují jejich kreativitu a fantazii a jsou výsledkem celoroční tvůrčí práce.

Výstavu s názvem Svět dětí najdete v přízemí Muzejního a galerijního centra ve Valašském Meziříčí, v prostorech zámku Žerotínů. Slavnostní vernisáž a zahájení se uskuteční ve středu 30. března v 18:00 a výstava potrvá do neděle 15. května.

Ing. Martina Denková, zástupce pro nehudební obory, PR