Soňa Norisová s vokální skupinou Fragile zazpívá ve vsetínském Domu kultury
Soňa Norisová s vokální skupinou Fragile zazpívá ve vsetínském Domu kultury
foto: DK Vsetín

Vsetín – Velký sál vsetínského Domu kultury bude hostit vystoupení populární slovenské a capella skupiny Fragile. Pěvecká show bez doprovodu hudebních nástrojů se uskuteční ve čtvrtek 24. března v 19 hodin a slibuje mimořádnou podívanou. Na koncertu nebudou chybět populární herci z televizních seriálů a divadelních či muzikálových produkcí, mezi nimi například slovenská zpěvačka a herečka Soňa Norisová. Předprodej vstupenek na koncert poběží již od pondělí 17. ledna.

„Slovo ‚fragile‘ znamená křehký a jako název vokální skupiny vystihuje podstatu celého žánru a cappella,“ popisuje kapela svůj příznačný název. Žánr a capella přináší speciální podívanou, kdy spolu skupina zkušených zpěváků a muzikantů vystupuje bez doprovodu hudebních nástrojů. „Neskryje se žádná nedokonalost, žádná rytmická či intonační nepřesnost,“ popisují Fragile. Přesto kapela ve složení Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golis, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Martin Madej a Jožo Hečko interpretuje žánr a capella s nadhledem a lehkostí. „Energie, kterou vám z pódia odevzdá, se dá těžko popsat,“ zve kapela na své vystoupení, které musí divák zažít na vlastní kůži.

V repertoáru skupiny jsou písně světových i domácích interpretů, mezi novinky patří hity od Eda Sheerana, Justina Timberlaka a dalších. Chybět nebudou ani klasické populární písně Heleny Vondráčkové nebo Karla Gotta, třešničkou na dortu repertoáru skupiny Fragile je bezesporu Labutí jezero od Petra Iljiče Čajkovského.

„Dovolujeme si naše návštěvníky upozornit, že na koncertu bude nutné dodržovat aktuální protiepidemická opatření,“ dodala jednatelka Domu kultury Vsetín Petra Vaňková.

Vstupné: 310, 260 a 210 Kč

Předprodej vstupenek od 17. ledna

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín