Smetanovo trio zahraje na vsetínském zámku
Smetanovo trio zahraje na vsetínském zámku
foto: DK Vsetín

Vsetín – V rámci letošního cyklu komorních koncertů v Mramorovém sále vsetínského zámku se v úterý 1. února jako druhý interpret představí Smetanovo trio. Soubor v hvězdném složení Jitka Čechová na klavír, Jan Talich na housle a Jan Páleníček na violoncello zahraje skladby ze svého komorního repertoáru.

Smetanovo trio je přední český interpretační soubor s mezinárodním věhlasem. Založeno bylo již roku 1934 legendárním českým klavíristou Josefem Páleníčkem – otcem Jana Páleníčka, který v současné sestavě zaujímá post violoncellisty. Spolu s klavíristkou Jitkou Čechovou a houslistou Janem Talichem jsou držiteli mnoha nejen českých, ale i světových hudebních ocenění. Koncertní program tvoří vybraná klavírní tria Dmitrije Šostakoviče, Franze Schuberta a Antonína Dvořáka.

Koncert začíná již tradičně v 18:30.

„Prosíme návštěvníky, aby si před vstupem připravili potvrzení o očkování nebo prodělání nemoci Covid-19 obsahující QR kód. Po dobu koncertu je také nutné mít nasazenou ochranu dýchacích cest,“ dodala Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín.

Vstupné: 230 Kč , senioři a žáci ZUŠ 130 Kč, děti do 10 let zdarma

Předprodej vstupenek již běží.

Bc. Ondřej Vaněk, DK Vsetín