Skleněné metamorfózy a imprese vsetínské fotografky Kvetoslavy Šakové
Skleněné metamorfózy a imprese vsetínské fotografky Kvetoslavy Šakové
Vernisáž výstavy fotografií proběhne 14. února. foto: DK vsetín

Vsetín - Únorová výstava fotografií ve výstavním prostoru kina Vatra zve do světa obrazových metamorfóz a impresí vsetínské fotografky Kvetoslavy Šakové, která zde bude k vidění od 14. února do 11. března.
   Kvetoslava Šaková je od roku 2008 členem Fotoklubu Vsetín. Její fotografie získaly četná ocenění, např. mezinárodní zlatou medaili FIAP nebo 3. místo National Geographic a byly vystaveny na mnohých fotoklubových a soutěžních výstavách a fotosalonech.
   Fotografie jí provází od dětství a svoji lásku k fotografii zdědila po svém dědečkovi. Sama začala fotografovat v 15 letech, ale dlouhé roky to byly jen občasné fotografie do rodinného alba. Opravdový začátek uměleckého nadšení ji potkal až v roce 2006 s jejím prvním digitálním fotoaparátem, který umožňoval provádět nejrůznější experimenty a hledat v hledáčku obrazy s otiskem vlastního nitra.
„Mám ráda emotivní fotografie, posun reality k subjektivnímu vnímání, skutečnost pozměněnou lensbaby objektivem, odrazem, lupou, tvarovaným sklem nebo rozmazáním dlouhým časem.“
   Výstava fotografií „Skleněné metamorfózy & imprese“ zavede diváka do paralelního světa plného fascinujících obrazů a barev, vedoucího k zamyšlení nad prožíváním našeho života jako snu.
Skleněné metamorfózy jsou pohledem přes tvarované sklo do království zrakových klamů a neviděných pohledů na svět. Imprese jsou obrazy malované světlem pronikajícím do objektivu fotoaparátu, které zachycuje přírodní scenérie dlouhým časem. Každá fotografie je jedinečné zachycení světla v prožívaném okamžiku, které nelze znovu opakovat. Rozmazání obrazu umožňuje posun od reality k dojmům a pocitům.
   Vernisáž proběhne 14. února v 15.30 hodin ve výstavním prostoru vsetínského kina Vatra. O úvodní slovo i drobnou hudební produkci se postará syn autorky Matěj Šak, který je zároveň autorem plakátu výstavy.
Mgr. Klára Blažková, Dům kultury Vsetín spol. s r. o.