Rožnovské náměstí: Radůza, Lososi, Veronika Kačo a Adan Sanchez
Rožnovské náměstí: Radůza, Lososi, Veronika Kačo a Adan Sanchez
foto: TKA

Rožnov – Středa 6. září 2023 - 17:00 - Masarykovo náměstí

Program:

17:00 Radůza
19:00 Veronika Kačo a Adan Sanchez
20:15 Lososi

Radůza je česká zpěvačka, která je na scéně již několik desetiletí. Objevila ji zpěvačka Zuzana Navarová během jejího vystupování na ulici, načež nedlouho poté už vystupovala v pražské Lucerně. Za dobu jejího působení se stala známá jak pro svou hudbu vycházející převážně z folklóru v kombinaci s chansonem, tak pro svou schopnost hrát na více hudebních nástrojů – během svých vystoupení hraje na kytaru, klávesy či akordeon.

Vydala několik veleúspěšných alb včetně CD Miluju vás, které se po dobu pěti týdnů drželo na nejvyšší příčce hitparády IFPI. Kromě studiových alb vydala také několik záznamů svých živých koncertů a spolupracovala na hudbě k divadelním představením a filmové tvorbě. V roce 2010 založila i vlastní vydavatelství, kde spolupracuje s dalšími interprety, například skupinou Zrní.
Za svou tvorbu byla také několikrát oceněna cenami Anděl, Český slavík nebo Zlatou deskou za počet prodaných nosičů.

11. března 2022 spatřila svět nová deska Nebe je odemčené, která má hned dvě CD. První disk kompletu nazvala Kerosin a druhý Nezhasínej. Kerosin původně zamýšlela natočit sama živě jako návrat ke kořenům písničkářství. Záměr jí však překazil lockdown, proto nahrávka vznikla ve studiu, v duu s kytaristou Josefem Štěpánkem. Protože, jak sama autorka říká, změn v jejím životě bylo opravdu mnoho, další písně začala skládat hned druhý den po dokončení natáčení. Rozhodnutí vydat dvojalbum se tedy nabízelo. K natáčení druhého disku kompletu, jenž nese název Nezhasínej, již přizvala další muzikanty. Spolu s Josefem Štěpánkem si zahrála s Milošem Dvořáčkem (bicí), Janem Steinsdorferem (klavír, klávesy) a Janem Lstibůrkem (basová kytara). A v neposlední řadě nazpívala duet s legendou českého bluegrassu Robertem Křesťanem, v němž vzdává hold všem lidem, kteří jí podali pomocnou ruku.

Veronika Kačo, osobitá a výrazná postava naši hudební scény, pocházející z početné muzikantské rodiny. Vydala CD Tuke, vede hlasové a taneční semináře na rozvoj a podporu kultury. Vedoucí souboru Cikne Čhave. Realizátorka projektu Mezinárodní den Rom, Dotek romské hudby, Hudba všech kontinentů, Esence ženy a tance, Hlasové setkání.
Adan Sanchez se narodil ve Španělsku v rodině jejichž tradici je kytara. V současné době učí jako pedagog a věnuje se vlastní hudební tvorbě.

Dvě desítky let patří mezi stálice amatérské hudební scény na Valašsku kapela Lososi z Valašského Meziříčí. Co se hudebního stylu týče, Lososi hrají převážně country a folk. Mimo to však mají ve svém repertoáru také známé bigbítové skladby ze 60. a 70. let, taneční rockové kousky a také řadu autorských písní. Skupina vznikla ve Valašském Meziříčí původně jako folkové trio, které tvořil kontrabasista Radek Fusek a kytaristé Petr Vančura a Roman Fait. Krátce nato přibyl další kytarista

Miroslav „Sendy“ Sadílek, který přivedl banjistu Romana „Krtka“ Stupku.
V uvedeném složení skupina vystupovala velmi dlouho a díky pravidelnému každotýdennímu hraní při nejrůznějších příležitostech se brzy dostala do povědomí posluchačů v regionu. Po přestěhování kapelníka Miroslava Sadílka do Kroměříže převzal taktovku basista Radek Fusek. Do sestavy angažoval kytaristu a zpěváka Reného Mikulenku, zaneprázdněné hráče Petra Vančuru a Romana Faita nahradil Petr Krutil. Mimo to si v průběhu let s Lososy zahrála a zazpívala také řada dalších muzikantů. Lososi hrávají k tanci i poslechu po restauracích a sálech v celém okrese a na našem Jarmarku jste je mohli už také jednou vidět.

Koncert probíhá v rámci Jarmarku neziskových organizací v sociální oblastia je bez vstupného.

TKA