Rožnov slaví sto let republiky, bude koncert na náměstí i svíčkové překvapení
Rožnov slaví sto let republiky, bude koncert na náměstí i svíčkové překvapení
Plakát.

Rožnov - Přednášky, besedy, výstavy, filmové projekce, ale také swingový koncert na náměstí s dobovou atmosférou nebo unikátní překvapení na náměstí s názvem Rozzářená stovka. Takové jsou plány rožnovských oslav stého výročí založení republiky.
   V Rožnově pod Radhoštěm se bude stoleté výročí založení republiky slavit průběžně od října do prosince. „Tematické akce, jako například besedy ve školách, přednášky, výstavy, filmové projekce a další připravily městské příspěvkové organizace T klub-kulturní agentura a Městská knihovna Rožnov. Programy věnující se letošnímu výročí přichystalo také Valašské muzeum v přírodě,“ uvedla místostarostka Rožnova Kristýna Kosová.
   Pomyslným hlavním dnem oslav výročí založení republiky bude neděle 28. října. Odpoledne od 14 hodin se na Masarykově náměstí uskuteční koncert Avion Big Bandu s prvorepublikovou atmosférou, přičemž každý, kdo přijde v dobovém kostýmu, dostane kávu a dezert zdarma. A od 15 hodin je ve Valašském muzeu v přírodě připraven koncert ke 100. výročí vzniku Československa, ve kterém bude účinkovat Moravanka Jana Slabáka. „Nedělní program bude pokračovat v 15,15 u Základní umělecké školy Rožnov slavnostním vysazením lípy. O chvíli později, až se setmí (v neděli 28. října zapadá slunce v 16,32 hodin), bude na Masarykové náměstí připraveno krásné svíčkové překvapení s názvem Rozzářená stovka, na kterém bychom chtěli určitě všechny pozvat, bude to stát za to. V 18 hodin pak začíná v kině Panorama projekce filmu Hovory s TGM,“ pozvala na oslavy místostarostka Kosová.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.