Rožnov čeká nabitý víkend a poté i pětidenní Vánoce na náměstí
Rožnov čeká nabitý víkend a poté i pětidenní Vánoce na náměstí
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov - Vánoční Street Dance show, druhý adventní koncert v Kostele Všech svatých, třídenní házenkářský turnaj mladších žáků nebo zapálení druhé svíčky na velkém adventním věnci u svíčkárny Unipar. Program na víkend je v Rožnově opět velmi pestrý. Navíc hned po víkendu začíná v Rožnově pětidenní pořad Vánoce na náměstí, který je ideální možností zastavit se v předvánočním shonu a naladit se adventní atmosférou.
    Rožnovská taneční skupina Heart2Beat & Static Breakers připravila na pátek 6. prosince tradiční Vánoční Street Dance show, tentokrát s názvem X-mass White Show. Díky obrovskému zájmu a účasti letos se uskuteční i dvě odpolední představení pro veřejnost a to v časech 16.00 a 18.00.
   V neděli 8. prosince je na řadě druhý z celkových čtyř adventních koncertů rožnovské Základní umělecké školy a hostů. V kostele Všech svatých se začíná v 16.30, ve stejném čase bude i třetí adventní koncert v neděli 15. prosince, o čtvrté adventní neděli se hraje od 14 hodin.
   Třídenní házenkářský turnaj Dobiáš cup se koná od pátku do neděle ve sportovní hale SŠIEŘ v Rožnově na Koryčanských Pasekách. Tentokrát se utkají mladší žáci a bojovat se bude v pátek cca. od 14 hodin, v sobotu a v neděli pak od 8 hodin.
   U svíčkárny Unipar na Dolních Pasekách se v neděli 8. prosince od 15 hodin uskuteční zapálení druhé svíčky na velkém adventním věnci. Svíčka se zapálí v 9.00 hodin a prodejna svíček bude otevřena od 9 do 13 hodin. O dalších dvou nedělích se pak opět zapaluje třetí a čtvrtá adventní svíčka, také v 9 hodin.
   Hned po víkendu začíná pětidenní pořad Vánoce na náměstí, který startuje v pondělí 9. prosince a je ideální možností zastavit se v předvánočním shonu, načerpat energii, ochutnat grog, punč, medovinu či svařené víno. Také si během něj můžete dát něco dobrého k jídlu, zkrátka se můžete ideálně naladit předvánoční atmosférou. Akce Vánoce na náměstí, která trvá od 9. do 13. prosince, je doplněna o akci Česko zpívá koledy, která se koná ve středu 11. prosince od 18 hodin. Pětidenní Vánoce na náměstí přinesou dětská vystoupení, zimní kino pro děti (Vánoční sen, Půlnoční příhoda, Čarovná rybí kostička, Krtek a sněhulák, Vánoce u zvířátek), ale také cimbálovou muziku, zimní diskotéku v péřovkách na náměstí nebo několik koncertů včetně například vystoupení kapely AG Flek.
Předvánočním časem vás spolehlivě provede letáček „Advent v Rožnově pod Radhoštěm 2019“, ve kterém najdete všechny zajímavé akce pěkně pohromadě. Letáček je k dostání zdarma v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí, ale také v rožnovských hotelech nebo třeba v pivních lázních.
   Kompletní kalendář akcí včetně několika probíhajících výstav, ale také například webkamery z města i okolí (Valašské muzeum v přírodě, Pustevny, Radhošť, sjezdovky v regionu), informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.