Rožnov: Bohatý víkendový program pro děti i dospělé
Rožnov: Bohatý víkendový program pro děti i dospělé
foto: Plakát.

Rožnov - Rozhýbejme Rožnov, Po Valašsku na skútru, parní vlak, dětský den, pohádkový les, Slabikář devatera řemesel nebo program Valašsko a jeho muzikanti. Akcí, které jsou (především pro děti) připraveny na víkend je velká spousta.
   Od pátku 1.6. do neděle 3.6. probíhá v Rožnově pod Radhoštěm sedmý ročník akce Po Valašsku na skútru.
   V pátek 1.6. je sraz účastníků v Campingu Rožnov, v soboru 2.6. společná vyjížďka., která začne v 11:30 srazem na rožnovském Masarykově náměstí a od 16:00 hodin je připraven bohatý zábavný program plny hudby, tance a soutěží v Campingu Rožnov.
   Středisko volného času zve v rámci Mezinárodního dne dětí na akci Rozhýbejme Rožnov. Jedná se o tradiční sportovní akci, na které si můžete vyzkoušet různé sporty, jako např. hod na cíl, bupreball, kinball, basketbal, in-line bruslení, apod. Pro děti je připravený i závěrečný závod na kolech, koloběžkách, odrážedlech a in-line bruslí. Akce rozhýbejme Rožnov probíhá 1.6.2018 od 15:00 do 18:00 hodin.
   Především děti se mohou těšit na sobotu 2.6. Do Rožnova mohou přijet parním vlakem s lokomotivou Matěj, který z Valašského Meziříčí vyjíždí v 9:10 a 13:10 hodin, z Rožnova p. R. pak zpět do V. Meziříčí se jede v 11:00 a v 15:00 hodin.
   A z vlakového nádraží rychle do parku, kde je připraven dětský den nazvaný Kdo hraje, nezlobí, na který navazuje Pohádkový les z parkoviště u Mlýnské doliny na Jurkovičovu rozhlednu.
Valašské muzeum v přírodě pořádá v sobotu 2.6. program Slabikář devatera řemesel aneb Kdo si hraje, nezlobí, který bude pro malé i velké ideální příležitostí vyzkoušet si vybraná řemesla, jako například zdobení kůže, zpracování dřeva, perníkářství, krejčovství či metlářství. V 10.30 hodin se uskuteční slavnostní otevření dětského dvorku. V rámci doprovodného programu se v 10 a od 13 hodin uskuteční divadelní představení Lenky Sasínové s pohádkou O hloupé huse, ve 14.30 vystoupí Dětský folklorní soubor Rozmarija z Přešova. Po celý den si děti mohou vyzkoušet zapomenuté tradiční hry.
Valašské muzeum v přírodě připravilo zajímavý program také na neděli 3. června, kdy od 14 hodin začíná komponovaný pořad Valašsko a jeho muzikanti, ve kterém tentokrát zamíří návštěvníci do regionu Valašskokloboucka.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.