Rok české hudby oslavíme koncertem Moravského klavírního tria
Rok české hudby oslavíme koncertem Moravského klavírního tria
foto: DK Vsetín

Vsetín – Závěrečný koncert Cyklu komorních koncertů bude patřit oslavám Roku české hudby. Díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a Josefa Suka zahraje Moravské klavírní trio v pořadu Skvosty českých klasiků. Koncert se bude konat v Mramorovém sálu vsetínského zámku v úterý 9. dubna od 18:30. Na hudební událost s tradičním entrée v podání vybraného žáka ZUŠ Vsetín nebo ZUŠ Kostka zve pořádající Dům kultury Vsetín.

„Další ročník Cyklu komorních koncertů se blíží k závěru. Po koncertu Tří tenorů s programem Opera Gentleman, který se koná 20. února, nás čeká závěrečný koncert v podání Moravského klavírního tria,“ uvedla dramaturgyně cyklu Eva Hennelová z Domu kultury Vsetín. Poslední koncert cyklu bude věnován oslavě Roku české hudby, který připadá na každý rok končící číslem 4. „Moravské klavírní trio zařadí do programu skladby českých skladatelů, těšit se můžeme na díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a Josefa Suka,“ doplňuje Hennelová.

Moravské klavírní trio bylo založeno v roce 1997 v Brně. Od roku 1999 hraje v nezměněném složení – Jana Ryšánková klavír, Jiří Jahoda housle a Miroslav Zicha violoncello. Za dobu své existence absolvoval soubor stovky koncertů na významných pódiích doma i v zahraničí. Počtem nastudovaných skladeb, který zahrnuje více než 25 celovečerních recitálů klasické triové literatury, se Moravské klavírní trio řadí k souborům s nejrozsáhlejším repertoárem v Evropě. Dále pak přímo pro Moravské klavírní trio vznikly desítky často virtuózních transkripcí známých symfonických a operních děl.

„Koncert začne tradičně v 18:30 v Mramorovém sálu vsetínského zámku. Předprodej na koncert probíhá na pokladně kina Vatra a na webových stránkách domu kultury od 12. února,“ uzavírá s pozváním Eva Hennelová.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín