První dáma české opery Eva Urbanová zazpívá ve Valašském Meziříčí
První dáma české opery Eva Urbanová zazpívá ve Valašském Meziříčí
Eva Urbanová. foto: Promo.

Val. Meziříčí - Za doprovodu renomovaného Moravského klavírního tria zazpívá ve velkém sále Kulturního zařízení první dáma české opery Eva Urbanová. To nejlepší z oper světového repertoáru uvede ve středu 25. dubna od devatenácti hodin. Vstupenky jsou v předprodeji k dostání už nyní.
   Díky fascinujícímu jevištnímu výrazu a zvučnému hlasu se Eva Urbanová stala první dámou české operní scény a poprvé letos zavítá také do Valašského Meziříčí. Bezmála dvacet let patří k největším hvězdám pražského Národního divadla a sklízí ovace také v zahraničí včetně newyorské Metropolitní opery. K nejvýznamnějším oceněním patří určitě Cena Thálie za Kostelničku v Janáčkově Její pastorkyni, cena Grammy Národní akademie umění a věd ve Spojených státech, kterou získala za nahrávku Celeste Aida: Famous Opera Arias a v roce 2003 byla jmenována Rytířem řádu umění a literatury Francie.
   Na jejím meziříčském koncertě ji hudebně doprovodí renomované Moravské klavírní trio. Na české koncertní scéně působí již přes dvacet let a za tu dobu absolvovali stovky koncertů nejen u nás, ale i v zahraničí a jsou pravidelnými hosty nejrůznějších hudebních festivalů. Kromě stěžejních skladeb triového repertoáru prověřených sítem času se soubor věnuje i interpretaci současné tvorby žijících autorů, společným projektům s jinými instrumentalisty a nepřehlédnutelnou činností souboru je právě spolupráce se špičkovými operními sólisty všech hlasových kategorií, pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru.
   Vstupenky na koncert Evy Urbanové a Moravského klavírního tria ve Valašském Meziříčí jsou k dostání také v předprodeji, a to v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.
Ondřej Smolka, PR Manager KZ VM p.o.