Pravidelné tipy na online akce, které můžete sledovat z domova
Pravidelné tipy na online akce, které můžete sledovat z domova
foto: TKA

Rožnov - Umění se nedá podmanit. Umění se nedá zastrašit. Umění se nedá zavřít do karantény. Do doby, než začnou živé produkce, na což všichni netrpělivě čekáme, si třeba dejte 24. dubna od 16 hodin OSMIHODINOVÝ ONLINE ART MARATON. Uvidíte a uslyšíte přes dvacet umělců, kteří se vystřídají v prostorách Paláce Akropolis. Zahrají mimo jiné Cocotte Minute, Clarinet Factory, KITTCHEN, Never Sol, číst ze svých knih budou spisovatelky KAMILA HLADKÁ, APOLENA RYCHLÍKOVÁ, MAGDALENA ŠIPKA nebo LIBUŠE JARCOVJAKOVÁ. Celým maratonem diváky provede kulturní redaktorka z Český rozhlas Vltava Veronika Štefanová.
   Nebo místo své obvyklé rozhlasové stanice nalaďte iniciativu United Live Radio, kde vysílají dnes od 21:00 hodinový speciál složený z písní Už jsme doma, které už léta nehrají nebo z nějakého důvodu zapadly. Celým pořadem vás osobně provede Miroslav Wanek, který také každou píseň okomentuje.
   Milovníci výtvarného umění nemohou zústat stranou. Jedny z nejlepších muzeí a galerií na světě si můžete užít alespoň při virtuálních prohlídkách. Zapojily se Tate Gallery v Londýně, MoMA v New Yorku, Ermitáž v Petrohradě, Galleria degli Uffizi ve Florencii.... a spousta dalších.
   Kapely chrlí své online koncerty celkem pravidelně, Mňága a Žďorp zahráli dokonce koncert ze střechy pro celý Valmez, což bylo epochální. V nejbližších dnech to budou například 26. 4. Vypsaná Fixa, 28. 4. My Name Is Ann, nebo 29. 4. Zlatka Bartošová. Milovníci vážné hudby si můžou těšit na 28. 4. - zahraje koncertní mistr PKF – Prague Philharmonia Jan Fišer, který představí se smyčcovým orchestrem divákům skladby Mozarta, Martinů a Janáčka.
   Naviděnou v lepších časech.
TKA