Pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele ukončí cyklus Divadlo dětem
Pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele ukončí cyklus Divadlo dětem
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dům kultury Vsetín srdečně zve všechny malé diváky na závěrečnou pohádkovou neděli tohoto ročníku cyklu Divadlo dětem. Cyklus dětských představení završí pohádka „Princezna se zlatou hvězdou na čele“ v podání hostující Divadelní společnosti Julie Jurištové z Prahy v neděli 19. března 2023 v Divadle v Lidovém domě. Inscenace začne v 16 hodin, předprodej je spuštěn od 6. března.

„Další ročník cyklu Divadlo Dětem se nachýlil ke konci. Uzavře jej klasická pohádka na motivy Boženy Němcové ‚Princezna se zlatou hvězdou na čele‘,“ říká Zdeněk Holoubek, dramaturg cyklu z Domu kultury Vsetín. Děj pohádky nás zavede do království krále Dobroslava za jeho jedinou dcerou Ladou. V pohádce nebude chybět zlý král Kazisvět, sympatický princ Radovan ani princeznin proslulý myší kožíšek.

Potká se princezna Lada v převleku za kuchtičku s dobrým princem Radovanem? „O tom se přijďte přesvědčit do Divadla v Lidovém domě v neděli 19. března,“ zve na představení věnované všem dětem Zdeněk Holoubek. Předprodej vstupenek na představení probíhá v pokladně Kina Vatra nebo na webových stránkách Domu kultury. Doprovod dítěte jako vždy za vstupenku zaplatí symbolickou 1 Kč.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín