Ondřej Gregor Brzobohatý s filharmonií sklidil ve Vsetíně bouřlivý potlesk ve stoje
Ondřej Gregor Brzobohatý s filharmonií sklidil ve Vsetíně bouřlivý potlesk ve stoje
foto: Radovan Kocúrek

Vsetín – Strhující výkon známého českého hudebníka Ondřeje Gregora Brzobohatého v doprovodu Janáčkovy filharmonie, do jejíhož čela se postavil dirigent Chuhei Iwasaki, uchvátil zaplněné hlediště velkého sálu Domu kultury Vsetín. Vyprodaný novoroční koncert se uskutečnil v neděli 9. ledna 2022. Zástupci města Vsetína uvítali nový rok s přáním všeho dobrého a koncert využili rovněž k poděkování za uplynulé dva roky boje s pandemií.

Ondřej Gregor Brzobohatý se svojí kapelou i doprovodem filharmonie divákům přichystal jedinečné představení. Již na začátku vystoupení poděkoval návštěvníkům za zaplněný sál a při průvodním slovu se netajil láskou k Valašsku. V průběhu večera zazněly zejména skladby z jeho posledních dvou alb, nechyběly však ani známé filmové melodie například z pohádky Anděl Páně 2. Talentovaný muzikant je zahrál na zrenovovaný koncertní klavír PETROF vsetínského Domu kultury. Brzobohatý v průběhu několika písní neváhal zamířit s mikrofonem mezi diváky, koncert provázelo vtipkování a závěrečnou píseň Hey Jude zpívalo i obecenstvo. Celý večer ve velkém sále byl ukončen bouřlivým potleskem ve stoje.

„Koncert byl nejen úvodem do roku 2022, ale také poděkováním všem, kteří v uplynulých dvou letech pomáhali při boji s epidemií nemoci Covid-19. Velký dík patří všem zdravotníkům, sestrám, lékařům a také členům dalších složek záchranného systému a pracovníkům v sociálních službách,“ poděkoval starosta Jiří Růžička a připojil přání pevného zdraví do nového roku 2022.

„Jsme rádi, že nám současná situace umožnila uskutečnit tradiční novoroční koncert a děkuji všem návštěvníkům, že nám pomohli zvládnout všechna – i ta nová – protiepidemická opatření,“ dodala Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín