Oceněné fotografie Interfotoklubu jsou k vidění v Galerie Stará radnice a na Zámku Vsetín
Oceněné fotografie Interfotoklubu jsou k vidění v Galerie Stará radnice a na Zámku Vsetín
foto: Mario Sikora

Vsetín – Výstavní prostory Galerie Stará radnice a Zámku Vsetín zaplnily oceněné fotografie z aktuálního, již 32. ročníku mezinárodního bienále Interfotoklub Vsetín 2022. Slavnostní vernisáž za účasti prezidenta salonu Jindřicha Štreita i předsedy poroty Garika Avanesiana se uskutečnila v neděli 12. března v Mramorovém sále Zámku Vsetín. Jako hudební host vystoupil mladý talentovaný hudebník Peter Sokol z partnerského města Stará Ľubovňa.

„Moc si vážíme toho, že i v tak proměnlivých a mnohdy náročných časech si lidé najdou čas, chuť i prostředky na to účastnit se mezinárodních fotografických soutěží. Výstavu můžeme opět realizovat v takovém rozsahu jako obvykle – čili v Galerii Stará radnice i na Zámku Vsetín,“ uvedl Zdeněk Holoubek, produkční Domu kultury a organizátor salonu. V obou výstavních prostorách jevystaveno na 130 barevných a černobílých fotografií od jednotlivců i fotoklubů napříč tématy a žánry.

„Právě proběhnuvší 32. ročník soutěže měl výbornou úroveň. Sešlo se na něm velké množství kvalitních fotografií a velmi dobře byly zastoupeny všechny fotografické oblasti,“ připojil se prezident Interfotoklubu Jindřich Štreit. Domácí i zahraniční autoři přihlašovali svá díla do tří soutěžních sekcí – černobílá fotografie na volné téma, barevná fotografie na volné téma a do sekce pro fotokluby a fotoskupiny. „Věříme, že soutěž bude stále takto podporována a zachová si přízeň fotografů a fotoklubů i v následujících letech,“ dodal prezident soutěže, který spolu s předsedou poroty Garikem Avanesianem přislíbil účast na slavnostním zahájení letošní výstavy. Z jejich rukou si budou moci úspěšní fotografové převzít ocenění a pohovořit o výstavě i svých fotografiích.

Výstava je k viděn do 7. května v galerii Stará radnice a na Zámku Vsetín mimo pondělí každý den od 9 do 17 hodin.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín