Neobyčejný písničkář Vlasta Redl zahraje v Domě kultury se svou kapelou
Neobyčejný písničkář Vlasta Redl zahraje v Domě kultury se svou kapelou
foto: DK Vsetín

Vsetín – Skladatel, textař, zpěvák, hudební režisér a producent Vlasta Redl míří po šesti letech opět koncertovat do Vsetína. Muzikant, který v letošním roce slaví již 50 let na hudební scéně, zahraje své písně v domě kultury v úterý 14. května od 19 hodin. Koncert se uskuteční ve velkém sále.

„Vlasta Redl jezdí do Domu kultury Vsetín koncertovat pravidelně. Naposledy se tento písničkář, který se těší velké přízni publika a je respektován muzikanty napříč hudebními žánry, představil v roce 2018 na festivalu Valašské záření,“ prozrazuje produkční Eva Hennelová. Hudební tvorba Vlasty Redla je žánrově nevyhraněná, jeho osobitý autorsko-aranžerský rukopis kombinuje tradiční melodické a harmonické linie moravského a slovenského folklóru s progresivními prvky současných hudebních směrů.

Muzikant s valašskými kořeny v letošním roce slaví významné jubileum 50 let na hudební scéně. Svou kariéru započal v amatérských seskupeních, jeho profesionální kariéra odstartovala v roce 1983, kdy se stal členem skupiny AG Flek. Od té doby se etabloval jako jeden z nejlepších folkových zpěváků. Jako textaře jej proslavila především vizovická skupina Fleret. Vlasta Redl za svoji kariéru složil stovky písní a textů a podílel se na tvorbě více než 50 alb. „Na květnovém koncertě ve Vsetíně zahraje Vlasta Redl se svou kapelou plnou skvělých muzikantů. Těšit se můžeme na průřez jeho bohatou tvorbou,“ dodává produkční Hennelová.

Předprodej vstupenek na webových stránkách Domu kultury Vsetín a na pokladně kina Vatra.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín