Nenechte si ujít ozvěny filmového festivalu FEBIOFEST ve Vsetíně
Nenechte si ujít ozvěny filmového festivalu FEBIOFEST ve Vsetíně
Febiofest začíná příští týden. foto: Plakát.

Vsetín - Mezinárodní filmový festival FEBIOFEST zavítá od 9. do 11. dubna na Vsetín a jeho návštěvníci budou moci shlédnout v kině Vatra na Vsetíně celkem pět filmů.
   V rámci vsetínských ozvěn 2018 bude dopolední projekce pro děti a mládež, program je tak vhodný i pro malé diváky a školy. Pro návštěvníky bude připraveno zhruba sedm projekcí, které budou nabízet zajímavé žánry. V kině bude možné shlédnout atraktivní filmová díla domácího i světového formátu, které mají přispět ve výchově a vzdělání širokého okruhu diváků v oblasti kulturní, jazykové i audiovizuální, upřesnila vedoucí odboru školství a kultury Andrea Frňková.
   Snímky jsou promítány s českými i anglickými titulky, takže jsou vhodné i pro zahraniční diváky. Na programu jsou zařazeny filmy: Do větru, Souboj pohlaví, Archa světel a stínů a další.
Mezinárodní filmový festival FEBIOFEST byl založen v roce 1993. Za tu dobu bylo možné v rámci této akce shlédnout filmy od tvůrců, jako je Geraldin Chaplin, Claudia Cardinale, Richard Lester a mnoha dalších.
   Více informací je možné sledovat na stránkách http://www.febiofest.cz/mesta/vsetin/
Mgr. Pavlína Roubíčková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín