Nenechte si ujít koncert Martiny Kociánové s Triem Amadeus
Nenechte si ujít koncert Martiny Kociánové s Triem Amadeus

Vsetín - Úterý 3. října bude od 18.30 hodin v Mramorovém sále Zámku Vsetín patřit úvodnímu koncertu letošního Komorního cyklu vážné hudby 2017/2018, který zahájí recitál Martiny KOCIÁNOVÉ (mezzosoprán) a dechového Tria AMADEUS. Přijďte poznat druhou tvář známé televizní moderátorky. 
   Cyklus tří komorních koncertů vážné hudby připravuje Dům kultury Vsetín a nabízí tematicky různorodá a atraktivní koncertní vystoupení špičkových domácích interpretů. V úvodu jednotlivých koncertů se představují vybraní žáci ZUŠ Vsetín se svým vystoupením. Zájemcům o tento žánr nabízíme zvýhodněné předplatné celého cyklu za 450 Kč, které je možno zakoupit do 2. října 2017 na pokladně kina Vatra. Děti do 10 let mají vstup zdarma, senioři a žáci ZUŠ zaplatí za jednotlivé koncerty poloviční vstupné (90 Kč).
   Kociánová TrioMARTINA KOCIÁNOVÁ – málokdo o této křehké dámě televizních obrazek ví, že je také uznávanou zpěvačkou. Původně si však mezzosopranistka a moderátorka vybrala profesi historičky. Tento obor, konkrétně historii a muzeologii, vystudovala na Slezské univerzitě v Opavě. Současně vystudovala i ostravskou Lidovou konzervatoř. Již během studií začala pracovat jako redaktorka a moderátorka zpravodajství České televize. V roce 1994 začala moderovat hlavní zpravodajskou relaci v TV Nova. Od roku 1996 nastoupila jako moderátorka večerního zpravodajství do TV Prima a hlavní zprávy tam moderovala až do roku 2006.
   Souběžně s touto profesí hostuje v divadlech v Česku, koncertuje doma i v zahraničí a spolupracuje s mnoha hudebními tělesy. Do divadla vstoupila prostřednictvím muzikálu. Tři roky zpívala jednu ze sólových rolí v úspěšném muzikálu Krysař. Po té se zaměřila především na klasickou hudbu. Zúčastnila se několika mezinárodních pěveckých soutěží. Pravidelně vystupuje s Triem Amadeus. Tento mozartovský projekt je mimořádný především tím, že úpravy písní i árií pro mezzosoprán a dechové trio vznikají speciálně pro jejich společné koncerty. Koncertuje nejen na domácích scénách, ale také v Německu, Rakousku, Japonsku či na Kypru. Za činnost v oblasti umění jí v roce 2002 udělila Evropská unie umění Cenu Gustava Mahlera.
   Jejím doprovodným tělesem bude TRIO AMADEUS ve složení: Karel Dohnal, František Hlucháň a Peter Hlucháň. Svůj název odvodili od jména geniálního skladatele Wolfganga Amadea Mozarta. Z jeho děl vychází i repertoár souboru v zajímavém obsazení dvou klarinetů a fagotu, který je obohacen o díla českých mistrů jako F. Kramáře, V. Nudery, J. Venta.
                    Mgr. Klára Obručová, PR Manager Dům kultury Vsetín s.r.o.