Na zámku Žerotínů ožije swing
Na zámku Žerotínů ožije swing
foto: KZ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – KZ ve spolupráci s taneční školou Valmez Swing pořádá v sále zámku Žerotínů „malý galavečer” swingu pod návem „Tady žije swing!”. Tento jedinečný večer přinese hned tři radosti. Návštěvníci akce si totiž nejen vychutnají poslech svižných swingových pecek v podání „malého” swingového big bandu z Brna, ale mohou potěšit i své oko pohledem na taneční improvizace desítek swingařů z různých koutů České republiky, kteří budou během večera rejdit na parketu pod kapelou. Pro vážené publikum se chystá i několik bonbónků v podobě tanečních vystoupení. A ti, které skotačivá hudba nenechá sedět, se mohou na parket přidat taky - ať už swing tančit umí nebo ne.

Na akci zahraje Heart of Dixie, devítičlenná brněnská kapela (de facto “malý” big band), která už několik let udává tempo současné české swingové scéně a zároveň má bohaté zkušenosti z hraní pro nadšené publikum v zahraničí (Varšava, Drážďany, Istanbul, Sevilla, …). Energická hudba před třemi lety přinesla kapele výhru v soutěži evropských swingových kapel European Swing Artist. Jejich vybroušená aranžmá starých swingových fláků inspirovaná slavnými americkými big bandy z dob, kdy byl swing na vrcholu, vás strhne stejně tak, jako strhnula k poslechu a tanci naše prarodiče v dobách, kdy byli jinochy.

Přijďte zjistit, proč naši dědečci v kšandách a bekovkách a babičky v puntičkovaných šatech kdysi zahořeli láskou k swingu! Zjistěte, pro kolik lidí všech věků se tato nesmrtelná hudba a tanec staly velkou láskou i dnes…. a kdo ví, možná se zamilujete taky!

Termíny: So 25.11.2023 ve 20:00
Vstupné: na místě 350 Kč, v předprodeji 280 Kč
Místo konání: Velký sál KZ
Pořadatel: S-klub

KZ Valašské Meziříčí