Na zámek Vsetín se vrací adventní kouzlení
Na zámek Vsetín se vrací adventní kouzlení
foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín – Na úžasnou atmosféru Vánoc, lidové zvyky, řemesla, dobroty a spoustu další zábavy láká tradiční Zámecké adventní kouzlení, které proběhne v neděli 11. prosince v Muzeu regionu Valašsko na zámku Vsetín.

Akce startuje ve 14 hodin a během následných tří hodin nabídne osvědčený program pro celou rodinu. „Návštěvníci se setkají s tajemnými adventními bytostmi luckami a matičkou, budou si moci nechat věštit budoucnost z litého vosku, nakoupit na jarmarku rukodělných výrobků, vytvořit andělíčka či ptáčka ve výtvarných dílničkách, ochutnat vánoční perníčky nebo se vydat na oblíbenou pátračku po zámku a soutěžit o volné vstupenky do dětského centra Džungle,“ nastínila kurátorka akce Lenka Šemorová.

Odpolednem budou provázet krásné písničky v podání pěveckého souboru KOS z Nového Jičína a dětského sboru Studeňáček. Dobře postaráno bude i o chuťové buňky návštěvníků. Ti si budou moci v rámci zakoupeného vstupného projít všechny expozice, výstavy a další prostory zámku, včetně věže. „Zámecké adventní kouzlení poslední dva roky neproběhlo z důvodu epidemiologických opatření a my jsme moc rádi, že ho letos můžeme lidem konečně znovu nabídnout. Akce vždy patřila k nejúspěšnějším v rámci našeho muzea a pevně věříme, že na to navážeme i letos. Všechny tímto co nejsrdečněji zveme,“ pozvala Šemorová. Další podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz a Facebooku nebo Instagramu @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko