Na Valašsku začíná Týden kultury
Na Valašsku začíná Týden kultury
foto: Resort Valachy Velké Karlovice

Velké Karlovice – Představení Šest tanečních hodin v šesti týdnech s Chantal Poullain a Martinem Krausem v hlavních rolích zahájí ve středu 21. srpna ve Velkých Karlovicích čtvrtý ročník charitativního festivalu Týden kultury na Valašsku, který potrvá až do 27. srpna a nabídne celkem deset představení, odehrávajících se v netradičním prostředí cirkusového šapitó. Akci tradičně zakončí populární Čtyři dohody a Pátá dohoda Jaroslava Duška, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.
   „Festival i letos pomůže dobré věci. Charitativní podporu cíleně směřujeme do našeho regionu, letos prostředky obdrží mobilní hospic Strom života a rodina postižené Kristýnky Němcové z Velkých Karlovic," uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel pořádajícího Resortu Valachy Velké Karlovice, který je součástí skupiny HP Tronic.
   Vedle Jaroslava Duška, jehož představení se převážnou měrou podílí na výtěžku, se v rámci programu představí i další pravidelní hosté: cirk La Putyka s nejnovějším představením Isole nebo Karel Roden s Janou Krausovou a komedií Vzhůru do divočiny. Komediální zážitek nabídne Caveman i ženská obdoba této populární one man show, novinka letošní divadelní sezony Cavewoman. Městské divadlo Zlín v šapitó uvede úspěšnou komedii Testosteron, pro děti je připravena Kouzelná školka Michala Nesvadby a příležitost dostane i ochotnický soubor z blízkého Nového Hrozenkova.
   Speciálně pro příležitost Týdne kultury vyrostlo v karlovickém údolí Léskové pod hotelem Lanterna cirkusové šapitó s kapacitou 600 míst, které spolu s menší párty zónou pro posezení a občerstvení podtrhuje jedinečnou atmosféru festivalu. Speciální nabídku připravil k Týdnu kultury hotel Lanterna, jehož hosté získají vstupenku v rámci ubytování.
Program Týdne kultury na Valašsku 2019
21. 8. – Divadlo Bolka Polívky: Šest tanečních hodin v šesti týdnech (Chantal Poullain, Martin Kraus)
22. 8. – Cirk La Putyka: Isole – poslední místa
23. 8. – Studia DVA divadlo: Vzhůru do divočiny (Karel Roden, Jana Krausová) - vyprodáno
24. 8. – Michal Nesvadba a jeho Kouzelná školka
24. 8. – Městské divadlo Zlín: Testosteron
24. 8. – Cavewoman: Obhajoba jeskynní ženy
25. 8. – Ochotníci Nový Hrozenkov: Žena v trysku století
25. 8. – Caveman: Obhajoba jeskynního muže
26. 8. – Jaroslav Dušek: Čtyři dohody - vyprodáno
27. 8. - Jaroslav Dušek - Pátá dohoda - vyprodáno
Irena Frolová, Zlin.cz