Mikulášský den ve Vsetíně se blíží
Mikulášský den ve Vsetíně se blíží
foto: DK Vsetín

Vsetín - V pátek 2. prosince bude ulicemi Vsetína projíždět koňský povoz se vzácnou návštěvou. Mikuláš se svými pomocníky anděly a čerty dopoledne projede na koňském povozu centrem města a navštíví mateřské školky, odpoledne pak bude Mikulášská družina šířit vánoční náladu centrem města. Po dvouleté pauze se opět uskuteční i Mikulášský jarmark, který bude probíhat od 9 do 17 hodin na Náměstí Svobody. Mikuláš všechny malé i velké zve také do zvonečkového průvodu, který ho doprovodí při rozsvěcování vánočních stromů na vsetínských náměstích. Správnou mikulášskou atmosféru podpoří také pravá čertovská družina z Valašské Polanky. Akci připravuje Dům kultury Vsetín a Alcedo – středisko volného času a plavecká škola za finanční podpory Města Vsetín.

 „Mikulášský den se po dvou letech vrací do běžného režimu, kromě návštěvy Mikulášské družiny budeme konečně moci v plném rozsahu prožít tradiční Mikulášský jarmark,“ těší se Pavel Bartoň. Dopoledne projede mikulášská družina na koňském povoze centrem města a zavítá za dětmi do vsetínských mateřinek, aby je pozvala na Svárov. Zde pro ně budou připraveny vánoční stromky k ozdobení a také další mikulášský program, který připravilo Alcedo – centrum volného času. Také odpoledne, od půl čtvrté, potěší v centru města Mikuláš všechny děti. Zpestřením Mikulášského dne bude Andělská pošta, díky které budou moci děti poslat dopis Ježíškovi. „Kdo byl celý rok hodný jistě nebude mít strach nechat se zvážit na čertovských vahách,“ představil další atrakci Pavel Bartoň.

 „Mikulášský jarmark bude probíhat od deváté hodiny ranní až do pěti odpoledne. Jsme rádi, že si opět budeme moci přijít nakoupit nebo se občerstvit za doprovodu stylové kapely Čertovky ze Střelné,“ zve na Mikulášský den Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín. Hudebně podvečerní program obohatí také kapela Valašská žízeň.

 Po pandemické odmlce se vrací také tradiční zvonečkový průvod, který doprovodí rozsvícení vánočních stromů. To proběhne zhruba o půl páté. „Letos se budeme konečně moci potkat a společně s Mikulášem a jeho družinou rozsvítit pomocí zvonečků vánoční stromy na Náměstí Svobody a na Dolním náměstí,“ dodal s pozváním místostarosta Pavel Bartoň.

DK Vsetín