Longital se vrací do M-klubu
Longital se vrací do M-klubu
Longital. foto: Ivana Šataník, www.longital.com

Val. Meziříčí - Jaro bude v meziříčském M-klubu vítat slovenská alternativní kapela Longital, která se zde vrací po roce a půl od svého křtu alba Divoko. V sobotu 24. března zde zahrají od dvacáté hodiny večerní. Vstupenky jsou k dostání také v předprodeji.
   Kapela Longital patří na slovenské hudební scéně mezi stálice a zároveň je zakladatelem prestižního slovenského labelu Slnko Records. Na koncerty do Valašského Meziříčí jezdí takřka pravidelně, místní fanoušci jsou tak s jejich tvorbou dobře seznámeni. Kromě toho si zahráli na tuzemských festivalech Colours of Ostrava, United Islands nebo Blues ALive. Prozatím poslední album Divoko, v pořadí již dvanácté, pokřtili také v M-klubu a na Slovensku bylo nominováno na cenu RadioHead Awards. Česká kritika jej zařadila mezi nejzajímavější slovenská alba. Původní duo ve složení Shina a Dano Salontay doplňuje bubeník Marián Slávka.
   Vstupenky na březnový koncert kapely Longital jsou k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.
Ondřej Smolka, PR Manager KZ VM p.o.