Listopadový koncert „Za oponou“ přivítá zpěvačku Agu, tentokrát v malém sále Domu kultury Vsetín
Listopadový koncert „Za oponou“ přivítá  zpěvačku Agu, tentokrát  v malém sále Domu kultury Vsetín

Vsetín - Dvanáctý koncert "Za Oponou" nabídne ve středu 29. listopadu od 19.00 hodin polsko-českou zpěvačku AGU. Koncert se však tentokrát uskuteční v malém sále Domu kultury Vsetín.
   AGU nabízí písničkářství vzdálené tradičním škatulkám. Ráda překračuje hranice zeměpisné, kulturní i žánrové, a v její muzice se tak snoubí rozmanité jazyky a hudební vlivy. Snové hlasové kreace dokreslované efektovanou akustickou kytarou se pohybují na pomezí indie-folku a ambientu a vytvářejí křehké, komorně poklidné a zamyšlené skladby v polštině, češtině a angličtině. Nad rozvlněným jezerem stvořeným zvukem kytar se mezi melodickými a rytmickými smyčkami vznáší její hlas. Ve vaší mysli se objevují obrazy, filmové scény, vzpomínky. Je úplně jedno, jakým jazykem zrovna ve které písni zpívá. Jejím jazykem je hudba.
   Narodila se a dětství strávila v Polsku, u pobřeží Baltu. Studovala a donedávna žila v Praze, kde se po několika letech působení jako vokalistka začala věnovat také autorské tvorbě. Debutovala na podzim roku 2015 albem "Ke světlu", které se setkalo s nadšenými ohlasy jak posluchačů, tak i hudební kritiky. V současné době hledá další hudební inspirace pro novou desku na irském ostrově.
   Prodej vstupenek na místě.
                                    Mgr. Klára Blažková, Dům kultury Vsetín spol. s r. o.