Ladislav Zibura se vrací do Valmezu
Ladislav Zibura se vrací do Valmezu
Cestovatel Zibura opět ve ValMezu. foto: Plakát.

Val. Meziříčí - Po loňském úspěchu se do Valmezu vrací nekonvenční cestovatel Ladislav Zibura. Prostory kina Svět, které prochází rekonstrukcí, vyměnil za velký sál Kulturního zařízení, kde bude 5. dubna vyprávět o své pouti mezi buddhisty a komunisty. Návod na levné cestování naopak představí vsetíňačka Hana Machalová o dva týdny později v M-klubu.
   Duben bude v Kulturním zařízení ve znamení cestovatelských návratů. Prvně bude ve čtvrtek 5. dubna ve svém cestovatelském stand upu bavit Ladislav Zibura, který po vyprodané listopadové premiéře ve Valmezu s besedou 40 dní pěšky do Jeruzaléma přijíždí do Valmezu se svou druhou show Pěšky mezi buddhisty a komunisty. Tentokrát se tento čtyřiadvacetiletý excentrický poutník vypravil do Himaláje, neprobádaných údolí čínských řek a zapadlých nepálských vesnic.
   O čtrnáct dní později, 19. dubna, bude v M-klubu o cestě kolem světa jen s 25 dny dovolené, radit vsetínská cestovatelka Hana Machalová. Ta boří mýty o tom, že cestování je drahé, časově náročné a nebezpečné. Návštěvníkům prozradí své fígle a podělí se o zkušenosti a zážitky z uskutečněných cest, neboť jak sama říká: vydávat se za dobrodružstvím, se dá s normálním zaměstnáním, rodinou a běžným platem. Tuto besedu pořádá CestFest.
   Vstupenky na zmíněné cestovatelské přednášky pořídíte také v předprodeji, a to v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.
Ondřej Smolka, PR Manager KZ VM p.o.