Koncert Jaromíra Nohavici strhnul nevídaný zájem
Koncert Jaromíra Nohavici strhnul nevídaný zájem
foto: DK Vsetín

Vsetín – Vsetínský dům kultury bude v únoru 2024 po deseti letech hostit koncert ostravského barda, písničkáře a textaře Jaromíra Nohavici. O koncert, který v neděli 11. února 2024 doplní vzácní hosté akordeonista Robert Kusmierki a perkusista Pavel Plánka, projevili diváci enormní zájem. Vstupenky v online předprodeji si rozebrali během několika málo minut.

„Máme obrovskou radost, že se našemu produkčnímu oddělení podařilo po deseti letech opět zprostředkovat vsetínskému publiku koncert Jarka Nohavici,“ pochvaluje si jednatelka Domu kultury Vsetín Petra Vaňková. Najít termín v Nohavicově programu nebylo snadné, také proto byla odezva ze strany zájemců o vstupenky enormní. „Očekávali jsme, že zájem o Nohavicův koncert bude velký, nakonec však překonal veškerá očekávání,“ tvrdí Petra Vaňková. Vstupenky v online předprodeji se v úterý 12. prosince vyprodaly za několik minut.

„Mrzí nás, že se na zájemce, kteří si přišli zakoupit vstupenku na pokladnu kina Vatra, nedostalo. Ukázalo se, že nákup v online prostředí je pro většinu diváků nejpřijatelnější,“ vysvětluje jednatelka Vaňková a dodává: „Po 14. hodině, kdy se spustil předprodej, se strhla online bitka a lidé si vstupenky doslova ‚kradli‘ před očima.“ Pro neutuchající zájem se nyní Dům kultury Vsetín pokusí zajistit přidání dalších doplňkových míst, a tím i dalších několik desítek vstupenek. „V současné době jednáme o doplnění dvou řad. Přidání asi osmdesáti vstupenek do prodeje budeme avizovat na našem webu a na sociálních sítích,“ doplnila Petra Vaňková s poděkováním za obrovský zájem, na který Dům kultury Vsetín bude reagovat také dalším pozváním Jaromíra Nohavici v následujících letech.

Nohavica ve Vsetíně vystoupil naposledy v roce 2014, i tehdy byl koncert beznadějně vyprodaný. Únorový koncert ve velkém sále DK nabídne dvě hodiny Nohavicových nejznámějších skladeb za doprovodu vzácných hostů. „Nohavica u nás pokaždé vystupoval s polským akordeonistou Robertem Kusmierskim. Letos poprvé doplní svoje vystoupení o rytmiku bubeníka a perkusisty Pavla Plánky,“ doplňuje výčtem hostů koncertu produkční Eva Hennelová.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín