Komorní cyklus zahrnuje koncerty tří špičkových českých interpretů
Komorní cyklus zahrnuje koncerty tří špičkových českých interpretů
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dům Kultury Vsetín zve na Cyklus komorních koncertů, který přinese tři vystoupení předních českých hudebních těles. Diváci se v letošní dramaturgii mohou těšit na filmovou hudbu, písně Beatles v klasickém provedení nebo árie z opery Carmen. Koncerty se budou konat od prosince do března v Mramorovém sále vsetínského zámku. Cyklus zahájil v úterý 6. prosince Beladona Quartet.

„V letošním roce jsme se rozhodli připravit komorní cyklus pro širokou veřejnost, a proto jsme dramaturgii pojali populárněji,“ ozřejmuje Eva Hennelová, produkční z Domu kultury Vsetín. Repertoár všech tří koncertů tak přinese kromě filmových melodií v podání ryze dámského uskupení Beladona Quartet například skladby slavných Beatles nebo program „Carmen a jiné lásky“.

„Koncert dámského Beladona Quartetu byl na programu již v lednu roku 2021. Z důvodu pandemie jsme však byli nuceni koncert zrušit. Aby diváci nepřišli o tento nevšední zážitek, rozhodli jsme se koncert zrealizovat v rámci Komorního cyklu letos v prosinci,“ láká na první koncert cyklu Eva Hennelová. Druhý koncert se uskuteční 21. února a bude patřit programu „Beatles ve fraku“ v provedení Yolo Quartetu. Třetí koncert, jenž se bude konat 28. března, opět přivítá dámské interpretky – skladby z opery Carmen zazpívá mezzosopranistka Andrea Tögel Kalivodová, na klavír ji doprovodí Ladislava Vondráčková.

„Koncerty budou začínat vždy v 18:30 v Mramorovém sále vsetínského zámku. Koncertům bude předcházet hudební entrée, ve kterém se představí vybraný žák ze ZUŠ Vsetín nebo ZUŠ Kostka,“ dodává dramaturgyně cyklu Hennelová.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín