Kocour Scratch v meziříčské knihovně
Kocour Scratch v meziříčské knihovně
foto: Plakát.

Val. Meziříčí - Ve čtvrtek 11. října vás v Městské knihovně Valašské Meziříčí Michal Valoušek seznámí se světem programování a digitálních dovedností. Přijďte se přesvědčit, že programovat dnes může opravdu každý — dítě, rodič i senior.
   „S pomocí vizuálního programovacího jazyka Scratch zrealizujeme jednoduchou animaci, sadou barevných kódů vysvobodíme roboty Ozoboty z bludiště a zoufalým účastníkům bude umožněno odvysílat signál SOS prostřednictvím kapesního počítače micro:bit,“ vysvětlila ředitelka knihovny Zdeňka Smahlová.
    Kapacita akce je 15 osob. „Je důležité si rezervovat místo, proto svůj zájem potvrďte ve formuláři na https://www.mekvalmez.cz/akce/programovani-s-kocourem-scratchem.
Pokud vlastníte notebook, vemte jej s sebou,“ vzkazuje ředitelka knihovny.
   Akce je součástí kampaně CodeWeek, která přibližuje programování veřejnosti. Ukazuje, že informatika pomáhá realizaci tvůrčích nápadů a inovací, což může využít každý, nejen úzká skupina odborníků. Školy, děti, mladí, rodiče, učitelé, programátoři i firmy přípravují v rámci Evropského týdne programování nejrůznější propagační a vzdělávací akce, kde ukazují, co vše lze programováním vytvořit. Nejčastější jsou otevřené programovací akce pro školní děti, děti s rodiči nebo středoškoláky.
Městská knihovna Valašské Meziříčí