Knihovna není jen o knihách
Knihovna není jen o knihách
foto: Plakát.

Val. Meziříčí – Prvního října odstartuje po celé České republice Týden knihoven. V rámci této akce se mohou především potencionální uživatelé meziříčské knihovny seznámit s veškerými jejími službami.
„Přijďte se podívat na naši nabídku knih a časopisů, doplněnou o půjčování deskových her, zvukových knih, didaktických hraček, e-knih. Od 1. října startuje také Klíčování druháků, žáků 2. tříd základních škol, které volně navazuje na jejich pasování za Rytíře řádu čtenářského v loňském školním roce,“ zve na akce ředitelka knihovny Zdeňka Smahlová.
   V týdnu knihoven bude také vyhlášen další ročník literární soutěže pro děti O poklad strýca Juráša s podtitulem Já a můj hrdina. Ve čtvrtek 4. října můžete navštívit klub Malíček a v tento den také odstartujeme první přednáškou Virtuální univerzitu třetího věku. Naše knihovna se připojila k projektu České televize s názvem Skautská pošta.
   Víte, že pokud se v knihovně zaregistrujete jako rodina, vyjde vás registrace na 150,- Kč (nejméně 1 rodič a 1 dítě do 15 let či student do 26 let)? „V tomto týdnu budeme odpouštět nepořádným klientům poplatky za včas nevrácené výpůjčky. Pro ty, kteří na tuto amnestii čekají, však nemáme dobrou zprávu. Pokud výpůjčky nebudete vracet ve stanovených termínech a začne se to stávat pravidlem, budete z řad našich klientů vyřazeni,“ vysvětluje Zdeňka Smahlová.
Městská knihovna Valašské Meziříčí