Kam vyrazit tento týden v kraji: Festival ledových soch, koncert na Soláni i porce jazzové muziky
Kam vyrazit tento týden v kraji: Festival ledových soch, koncert na Soláni i porce jazzové muziky
Plakát.

Zlínský kraj - Druhý lednový týden je načase začít plnit svá předsevzetí. Pokud mezi ně patřilo více se radovat ze života, pak jistě uvítáte pár tipů na zábavné akce, které příští týden Zlínsko nabízí.
Vánoce ve vlčnovské Galerii na Měšťance potrvají prostřednictvím výstavy Slaměné Vánoce ještě do neděle 13. ledna.
   Unikátní Betlém ze dřeva a kovu v životní velikosti můžete spatřit v Kovozoo ve Starém Městě u Uherského Hradiště až do 3. února.
   Výstava v napajedelském muzeu s názvem Alois Juřena – celý můj život je věnovaná místnímu rodákovi a známému výtvarníkovi. Navštívit ji lze do 13. ledna.
   Čtvrtek 10. ledna si rozhodně užijí milovníci jazzu. V uherskohradišťské Redutě vystoupí od 19.30 dámské vokální trio Prime Time Voice.
   Žít jinak. Tak se jmenuje výstava Milana Knížáka, jež bude k vidění v I. podlaží 14. budovy 14-15 Baťova institutu ve Zlíně. 11. ledna v 16 hodin ji otevře osobně Milan Knížák, všestranný umělec, který se kromě výtvarného umění věnuje také hudbě, architektuře, módě, fotografování a v neposlední řadě poezii. Tu představí návštěvníkům od 18:30, jako host ho doprovodí zlínský básník Jaroslav Kovanda. Výstava bude otevřena až do 3. února.
   Oblíbený festival Ledových soch na Pustevnách v Beskydech vypukne v sobotu 12. ledna. Na sochaře čeká 40 tun ledu, na návštěvníky pak spousta her a soutěží.
Novoroční tříkrálový koncert rozezní Zvonici na Soláni v sobotu 12. ledna v 15.30. Přijďte si vychutnat árie a písně A. L. Webera, G. Cacciniho, W. Gomeze, A. Dvořáka, G. Verdiho a M. Schneidera-Trnavského v podání Marianny Pillárové (soprán), Eriky Šporerové (mezzosoprán) a klavírního doprovodu Marie Horáčkové. Chybět nebudou samozřejmě ani koledy.
Odpoledne plné písniček, říkanek a tance připravili v Domě kultury Uherský Brod na neděli 13. ledna. Vystoupení Čiperkové aneb Děti dětem začne v 15.00.
Sára Schneiderová, Zlin.cz