Kam vyrazit? Tento týden je nabitý: Rychlé šípy, Tři sestry nebo Lešetín Fest
Kam vyrazit? Tento týden je nabitý: Rychlé šípy, Tři sestry nebo Lešetín Fest
Lešetín Fest. foto: www.ukovarny.cz

Zlínský kraj – Užijte si poslední prázdninový týden, třeba s legendárním vystoupením Rychlé šípy nebo na koncertu Tři sestry. A to není zdaleka vše.
   Až do čtvrtka 30. srpna je možné navštívit v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně výstavu věnovanou 20 letům existence Klubu HZ, který se význačně zasloužil o zpracování fondů inženýrů Hanzelky a Zikmunda a dalších našich cestovatelů. K vidění je ve 2. podlaží budovy 15, v sálu B a předsálí.
   To kroměřížská Květná zahrada patří až do konce srpna výstavě Klenoty zahradního umění. „Kouzlo starých map a plánů přenese návštěvníky do nejkrásnějších zahrad naší republiky. Mapy jsou zapůjčené z Národního zemědělského muzea,“ přiblížil dále Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.
   Legendární komedie Rychlé šípy se vrací. Tentokrát ji zahrají herci Slováckého divadla ve čtvrtek v Nedachlebicích na Uherskohradišťsku. Začátek je v 18.30.
   A žít to bude i ve Vsetíně. Na Dolním náměstí vystoupí hudební skupina Veselá bída. Koncert začne v 19.00.
   Zámek Buchlovice na Uherskohradišťsku rozparádí v pátek koncert kapely Tři sestry. Ta si pozvala neméně známé hosty, a to kapely E!E, DOCTOR P.P. a MZH. Pořádný punk-rockový koncert začne úderem 18.00. Pokud jste spíše milovníky klasiky, vydejte se do atria muzea v Uherském Brodě, kde se hrát divadlo, a to Dobrodružství Toma Sawyera. Začátek je v 20.00.
   Neméně zajímavá hudební show odstartuje v pátek v Amfiteátru na Stráni v Rožnově pod Radhoštěm, kde začne festival Hlasy. Až do soboty se zde představí sólisté i skupiny s unikátním hlasovým projevem z nejrůznějších hudebních žánrů.
   Pořádný adrenalin se rozproudí ve Starém Městě u Uherského Hradiště, kde se bude konat od 29. srpna do 1. září Mistrovství České republiky v balónovém létání. „V pátek a sobotu zde bude připravený bohatý doprovodný program pro děti a dospělé,“ doplnil dále Urbanovský.
   Jste-li milovníky medu a hlavně medoviny, pak byste v sobotu 1. září neměli chybět v Archeoskanzenu Modrá u Uherského Hradiště, které bude dějištěm Dne medu a medoviny. „V nabídce bude nejen med, ale i medové pivo, medovina, medové oplatky nebo keramika,“ navnadil Zdeněk Urbanovský.
   A poslední prázdninový víkend završí Lešetín Fest ve Zlíně. Ten se uskuteční v sobotu od 14.00 do 22.00 v centru Zlína, konkrétně na parkovišti hotelu Baltaci Atrium, a Lešetín II. Nabídne vystoupení zejména zlínských hudebních kapel, dobré pivečko a jídlo a spoustu další zábavy. Pro děti budou připraveny dílničky, malování na obličej a skákací hrad.
Šárka Šarmanová, Zlin.cz