K oslavě evropského svátku hudby zahraje kapela Apoaché
K oslavě evropského svátku hudby zahraje kapela Apoaché
foto: DK Vsetín

Vsetín – U příležitosti dne Evropského svátku hudby bude Dolním náměstím ve Vsetíně znít alternativní pop a soul v podání zlínsko-vsetínské formace APOACHÉ. Svátek hudby, který se slaví ve více než 107 zemích světa, letos připadá na úterý 21. června. Koncert se uskuteční na pódiu před Městskou knihovnou od 19 hodin.

„Opět po roce je tady Evropský svátek hudby. Dům kultury Vsetín se k oslavám připojuje letos již po čtyřiadvacáté,“ počítá produkční Domu kultury Vsetín Eva Hennelová. „V letošním roce srdečně zveme k jeho oslavě spolu s kapelou APOACHÉ,“ láká. Kapela, která se na hudební scéně pohybuje již od roku 2003, se inspirovala mnoha hudebními vlivy – od world music až po jazz. Nyní se zaměřuje na alternativní pop a soul. „Kapela produkuje vlastní osobitou tvorbu, která jistě stojí za poslech,“ dodává Eva Hennelová.

APOACHÉ během svého bezmála dvacetiletého působení vydala dvě alba a chystá novou desku s novým úderným repertoárem v čele s novou zpěvačkou. Kromě studiové tvorby má za sebou kapela také mnoho úspěšných koncertů v klubech i na větších festivalech. V současné době koncertuje ve složení Věra Pavlíková, Jiří Olšan, Jakub Lutner a Vladan Kubíček.

Evropský svátek hudby se koná každoročně 21. června v čase letního slunovratu a je určen nejen muzikantům profesionálům, ale také amatérům a všem, kterým hudba přináší radost. Idea oslav hudby vznikla ve Francii v roce 1982. Cílem této nekomerční hudební slavnosti je podporovat aktivní pěstování hudby mezi mladými lidmi.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín