Justin Lavash se vrací do Rožnova
Justin Lavash se vrací do Rožnova
Justin Lavash.

Rožnov - Po úspěšném loňském vystoupení se britský Pražák vrací do Rožnova. Představí se v pátek 27. dubna od 20.00 hod. v T klubu.
   Justin Lavash (narozen v roce 1968 Londýně) si postupně vypracoval pověst vyhledávaného interpreta. Jeho hudba se ubírá napříč styly mezi blues, folkem a jazzem. Virtuózní hra na kytaru často nechá užaslé publikum s otázkou, jak dokáže jeden muž na jeden nástroj vytvořit polyfonii tolika vrstev.
   Nová Justinova deska se jmenuje Programmed (2016) a renomovaný hudební publicista OndřejBezr o ní v recenzi v LN (12. 12. 2016) mimo jiné píše:
   Justina Lavashe zná publikum především z velmi zdařilé spolupráce s Lenkou Dusilovou a Monikou Načevou. Kluboví posluchači, především ctitelé „roots music“, jej zase dobře znají jako sólového umělce, který fascinuje kytarovou virtuozitou, autentickým zpěvem, vlastní tvorbou a nevtíravým, avšak velkým šoumenstvím (…) Novinkou Programmed se Lavash vydal v podstatě blíž k alternativní scéně. Základními prvky alba jsou dvě hudební oblasti, které na první pohled mohou vypadat neslučitelně – blues a a elektronika. Jenomže ve skutečnosti už řadu let muzikanti z obou těchto pólů (např. Moby, R. L. Burnside, Chris Thomas King) vesele spolupracují, případně někteří tvůrci sami zosobňují obojí zároveň. (…) Teď se k nim přidal osobitým a nezaměnitelným způsobem i Justin Lavash…
   Justin zahraje dva třičtvrtěhodinové sety, čili dočkáme se, kromě písní z aktuálního alba, i starých pecek.
   Vstupné do 26. dubna : 130 Kč, v den akce: 150 Kč. Prodej v T klubu, v TIC nebo online.
T klub