Jedeme do Afriky, jedeme do Zimbabwe…Muzeum zve na besedu s Liborem Burešem
Jedeme do Afriky, jedeme do Zimbabwe…Muzeum zve na besedu s Liborem Burešem
OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín – Druhá část úspěšné přednášky cestovatele Libora Bureše Osmi zeměmi za velkou pětkou proběhne ve středu 14. února v Muzeu regionu Valašsko na zámku Vsetín. Akce začíná v 17 hodin a tentokrát vás zavede do Zimbabwe, Zambie, Botswany a Namibie.

Libor Bureš (na snímku) je cestovatelem tělem i duší. Po sametové revoluci založil soukromou cestovní kancelář, se kterou během 26 let absolvoval jako průvodce 378 zájezdů do 47 zemí Evropy, Asie, Afriky, Ameriky i Oceánie. Mimo to zavítal i do řady dalších odlehlých koutů naší planety. Kdybychom to všechno sečetli, strávil na cestách po celém světě neuvěřitelných 15 let v kuse.

V rámci besedy Osmi zeměmi za velkou pětkou Libor Bureš přibližuje své zážitky z výpravy po jižní Africe. Oněmi osmi zeměmi jsou Jihoafrická republika, Lesotho, Svazijsko, Mosambik, Zimbabwe, Zambie, Botswana a Namibie. Jako „velká pětka“ je označována pětice ikonických zvířat „černého kontinentu“ slon africký, lev pustinný, nosorožec dvourohý, levhart skvrnitý a buvol africký.

Vzhledem k obsáhlosti tématu a počtu zážitků i fotografií svou přednášku na zámku Vsetín rozdělil do dvou částí. Úvodní proběhla na konci ledna a týkala se prvních čtyř z výše uvedeného výčtu zemí. Ve středu 14. února představí ty zbývající, tedy Zimbabwe, Zambii, Botswanu a Namibii. „I tentokrát se můžete těšit na zajímavé povídání a spoustu úžasných záběrů přibližujících život a krásu zdejších přírodních národních parků. První část přednášky měla úspěch, a tak doufáme, že i tentokrát dorazíte v co největším počtu,“ vzkázal prostřednictvím Jalovce kurátor besedy Pavel Mašláň z Muzea regionu Valašsko. Další informace najdete na www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku a Instagramu @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík , propagační pracovník Muzea regionu Valašsko