Jazzhec & Vocal zahraje v Domě kultury jazzové standardy i moderní kousky
Jazzhec & Vocal zahraje v Domě kultury jazzové standardy i moderní kousky
foto: DK Vsetín

Vsetín – Vsetínsko-valašskomeziříčský band JazzHec & vocal tradičně na začátku února zamíří koncertovat do vsetínského kulturního domu. Jazzové uskupení, které se v posledních letech rozrostlo o nové nástroje i zpěvačku, na koncertě kromě jazzové klasiky zahraje i popové skladby – mezi nimi například jazzově zpracované písně Michaela Jacksona, Stinga či Stevieho Wondera. Koncert se koná v pátek 9. února od 19 hodin.

„Stalo se již tradicí, že vždy na začátku roku vítáme na prknech malého sálu oblíbené uskupení JazzHec & vocal. Nejinak je tomu i letos, kdy srdečně zveme na únorový koncert,“ říká za Dům kultury Vsetín produkční Eva Hennelová. Skupina v současné době koncertuje v počtu osmi členů. Těšit se můžeme na kapelu ve složení Jaromír Bazel ml. – klávesy, Jaromír Kužela – saxofony, José De La Hoz – kytara, Martin Maloš – baskytara, Pavel Budík – kontrabas, Štěpán Marek a Jaromír Bazel nejml. – bicí, perkuse, Klára Blažková – zpěv. „Jsme také rádi, že se opět potkáme s naší bývalou kolegyní Klárkou Blažkovou, která je kmenovou zpěvačkou této jazzové formace,“ prozrazuje produkční Eva Hennelová.

Formace JazzHec se roku 2005 transformovala z původního Jazzevčíku založeného uznávaným jazzmanem Jaromírem Bazelem starším. Původní kvartet hrál především jazzové standardy. Dnešní rozšířená formace přibírá do repertoáru i moderní jazzově upravené skladby populárních hudebníků, mezi nimi písně Michaela Jacksona, Stinga a dalších.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín