Jan Spálený & ASPM
Jan Spálený & ASPM
foto: TKA

Rožnov – Čtvrtek 17. června 2021 - 19:00 - Brillovka, nádvoří
   Jan Spálený, hudební režisér, dramaturg, noční vypravěč rozhlasových pohádek a otec českého blues se narodil 4.12.1942 na Královských Vinohradech velmi mladým múzicky založeným rodičům jako prvorozený. Nikdy si nehrál na černého insitního muzikanta z bavlníkové plantáže. Je muzikantem po všech stránkách vzdělaným, navíc s minulostí v popmusic, ke které se navíc vždycky hlásil. V běhu let hrál také rock'n'roll, rhythm&blues, s bratrem Petrem měli kapely Hipp's a Apollobeat.
   Spáleného blues je nejen české, ale také ryze originální, poskládané z toho, co on sám má rád nebo co mu do obrazu tohoto žánru zapadá. Od jazzových improvizací přes waitsovské a dylanovské písničkaření, nezvalovský poetismus až po atmosféru venkovských pohřebních kutálek. Za svou vizí "blues s modrýma očima" putuje už od 80. let především se skupinou ASPM (Amatérské sdružení profesionálních muzikantů), posledních pár let také jako člen komornějšího sdružení Jan Spálený Trio. Celý život skládá, píše texty, aranžuje, provokuje.
ASPM a.k.a. Amatérské Sdružení Profesionálních Muzikantů v současné době hraje v sestavě:
Jan Spálený - piano, kornet, zpěv
Michal Gera - křídlovka, trubka, zpěv
Filip Spálený - tuba, basa
Filip Jeníček - bicí
Radek Krampl - vibrafon

  Akce probíhá v rámci cyklu koncertů Blues & Jazz notes, který během roku 2021 představí v klubu Vrátnice a jinde hudebníky žánrů blues a jazz. Tuto série pěti eventů podpořilo finanční dotací Ministerstvo kultury.
   Vstupné s místenkou v předprodeji 250 Kč, v den koncertu 300 Kč. Předprodej od 25. 05. 2021 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.
   Akce proběhne dle platných hygienických opatření.
   V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v kině Panorama.
TKA