Garden Food Festival bude nově pětidenní a přináší převratné novinky
Garden Food Festival bude nově pětidenní a přináší převratné novinky
foto: Garden Food Festival

Rožnov - Úplně nový koncept, bez ohraničení plotem, s rekordní délkou pěti dnů, s převratnými novinkami a výrazně levnější pro všechny. Takový je letošní Garden Food Festival, který se uskuteční v Rožnově pod Radhoštěm od 29. července do 2. srpna. Stěžejní lokací pro Garden Food festival v Rožnově zůstává pro víkendové dny městský park u Hudebního altánu, ale nově se přehlídka skvělého jídla a pití přesouvá také dále do města a odehrávat se bude na několika různých místech, a to již od středy 29. července. Na festivalu se předvedou někteří účastníci i porotci soutěže MasterChef Česko 2020.
   „Ve svém třetím roce v Rožnově bude Garden Food Festival poprvé pětidenní a návštěvníci i domácí Rožnované se budou moci skvěle najíst i dobře pobavit na několika místech, tzv. pointech. Festivalem tentokrát ožije celé město,“ pozval na Garden Food Festival starosta Rožnova Radim Holiš.
   Na milovníky dobrého jídla a pití čekají stánky s workshopy, špičkoví kuchaři, ochutnávky, degustace i speciální festivalové menu. „Cílem je dostat festival více do města, aby lidé měli širší nabídku a možnost projít se Rožnovem třeba po zmíněných pointech, které budou již od středy 29. července například u Villy Rosenaw, nebo v lokalitě Brillovka – restaurace Brasserie Avion. Hlavní roli ovšem i nadále bude hrát samozřejmě městský park, kde bude o víkendu hlavní záběr celé akce,“ představuje nový koncept ředitelka Garden Food Festivalu Lucie Matulová z pořádající agentury P - TEAM. Stejně jako v minulých letech i tentokrát budou v Rožnově i známé osobnosti. „Na festivalu se předvedou někteří účastníci a také někteří porotci známé televizní show MasterChef Česko 2020,“ prozradil destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.
   Právě v hlavní lokaci festivalu v městském parku poznají návštěvníci největší rozdíl. Oproti minulým dvěma ročníkům se totiž Garden Food Festival radikálně mění. „Ten základ v podobě městského parku si akce ponechává, ale jinak to v podstatě bude úplně jiný festival. Zatímco před tím byl hlavní areál oplocený a platil se vstup za každou osobu a den festivalu, nyní stačí koupit si jediný čip za 190 korun a na něj se po nabití libovolné částky může stravovat libovolný počet lidí po celý festival. Tedy například rodina, která zaplatila za jeden den zhruba čtyři stovky za vstupné, případně další den také, nyní bude mít jeden čip ro všechny za 190 korun. Věříme, že se to lidem bude líbit a budou spokojení,“ říká Lucie Matulová.
   Garden Food Festival se zaměřuje na snižování produkce odpadů a jejich následné využití. Bude opět spolupracovat s projektem Nesnězeno a dalšímy subjekty, které bojují proti plýtvání potravinami. Pořadatelé akce myslí také na důležitá hygienická opatření. „Bezpečnost je pro nás prioritou, a proto festival bude na několika místech ve městě, abychom zamezili hromadění návštěvníků u stánků. Zároveň zajistíme rozestupy a dáme veřejnosti k dispozici dezinfekční prostředky,“ doplnila ředitelka.
   Vstupenky na Garden Food Festival v Rožnově (čipy za 190 korun pro libovolný počet lidí a na všechny dny akce) nelze koupit v předprodeji. Zakoupit půjdou pouze na festivalových pointech v Rožnově, a to od pondělí 27. července.
   Garden Food Festival je již šestým rokem nejchutnějším festivalem dobrého jídla a pití v Česku. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Organizátoři podporují místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch, popularizují gastroturistiku.
   Více k akci se dozvíte na webu gardenfoodfestival.cz, případně i na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Bc. Marek Havran, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.